Traka oko glave od pletenica

duga-kosa

Ako trebate zanimljivu, romantičnu frizuru s daškom hipi mode, onda je traka oko glave od pletenica odlično rješenje za vas! Ova frizura kombinacija je mnogo toga – romantične frizure, retro frizure i praktične frizure, podignute s glave. Budući da vam kod nje ne pada kosa na lice, možete je nositi u mnogim ležernim, ali i svečanim prilikama. Posebno je praktična za ljeto, prilikom velikih vrućina, kada samo želite dignuti kosu s lica. Ako je nosite u proljeće, možete je dodatno istaknuti stavivši cvijeće u kosu, te tako od nje napraviti pravi hipi stil. Nosite je na koncertima, zabavama, na plaži ili prilikom šetnje, jamčimo vam da nećete ostati neprimijećeni.

Ova frizura nije samo praktična i lijepa, nego i vrlo jednostavna za napraviti. Možete je napraviti sami ili užicati nekoga pored sebe da vam je isplete. Tako se možete samo opustiti i uživati, a na kraju završiti s odličnom frizurom. Ne trebate frizerku za to – uz naš video frizuru vam može napraviti i netko tko nikada do sada nije držao ni češalj u ruci!

Sve što vam treba za napraviti ovu frizuru je češalj, dvije ukosnice i dvije malene, silikonske gumice za kosu. One će najbolje držati pramenove ukroćenima, bez straha da će kliznuti iz kose.

Za početak – raščešljajte kosu i napravite razdjeljak na sredini. S jedne strane uzmite pramen s prednjeg dijela kose, počešljate ga i ispletite običnu pletenicu. Učvrstite je silikonskom gumicom, pa malo raširite pramenove unutar nje, kako bi izgledala veća i ležernija.

S druge strane kose napravite jednaku takvu pletenicu. Uzmite istu količinu pramenova i ispletite pletenicu jednake debljine, pa i nju, nakon što je učvrstite gumicom, malo raširite da izgleda manje strogo.

Pletenicu koju ste prvu ispleli, prebacite preko stražnjeg dijela glave. Njene vrhove stavite ispod pramenova puštene kose, kako se ne bi vidjeli. Pričvrstite ih ukosnicom. Ako su vam ukosnice dovoljno čvrste, možete staviti samo jednu, a ako želite više sigurnosti, koristite ih koliko mislite da je potrebno.

Drugu pletenicu također prebacite preko glave, nešto ispod prve, pa je podvucite pod prvu kako biste i njoj sakrili vrhove. Sve učvrstite ukosnicama. Još malo prstima popravite pletenice i počešljajte kosu ispod njih. Ako želite, pletenice možete malo posprejati lakom za kosu. Za poseban dojam, na njih možete staviti i neko umjetno cvijeće ili druge ukrase za kosu, pogotovo ako ćete je nositi kao frizuru za svečane prilike.

Autor: V.B., Foto: coka/Shutterstock