Tople boje šminke

make up
Make up, Foto: Seprimor/Shutterstock

Budite se ujutro, zijevnete, protegnete se i teturate do kupaone. Kavica je već na štednjaku (možda zeleni čaj ako je ovo jedan od onih tjedana kada živite zdravo). Umivate se, perete zube, uskačete u tuš. Sada ste već malo budnije, ali ni blizu punog potencijala i ideja da se vratite nazad u krevet uopće vam se ne čini strana.

No život zove. Vani je jedan divan svijet. Čak i ako vas čeka dan napornih radnih obveza ili učenja sve je u redu, bit će ovo dobar dan. Ovako napola budne ipak se sjećate riječi mnogo mudrijih žena kako bi dama uvijek trebala biti uređena jer nikada ne znate kada je taj dan kada će se sudbina odlučiti uplesti u vaš život. Stoga nanesite ipak nešto make upa.

Svakodnevni make up ne bi trebao biti posebno dramatičan, već na prirodan način samo naglasiti ono najljepše na vama. Možda danas baš želite da to budu usne, možda oči, možda posrculanski ten ili linija jagodica. Što god želite. Ipak pri odabiru make upa ne možete odabrati baš bilo što. Svaka od nas je drugačija i stoga tome trba prilagoditi i odabir proizvoda.

Sve boje dijele se na one hladne i tople pa tako i boje make upa. Koji od ove skupine tonova će vam odgovarati dakako ovisi o tonu kože i boji kose. Brinete i crvenokose imati će najviše koristi od zagasitijih tonova toplih boja. Roza, crvena, bež, ružičasta, narančasta sjajno će izgledati u ovim primirenim nijansama čak i na vrlo svijetlu put.

Djevojke tamnije boje kose i tamnijeg tena mogu posegnuti za nešto zasićenijim toplim bojama. Krvavo crveni ruž ili intenzivnija nijansa rozog ili breskva rumenila sjajno će istaknuti kožu boje karamele i sjajnu i tamnu kosu. Jedine koje bi trebale pripaziti sa ovim toplim nijansama su plavuše sa hladnim tonom kože. Pokušajte to odrediti na način da kraj lica stavite tkaninu crvene boje i zatim onu plave boje i uvidjet ćete koja izgleda bolje. Ako je odgovor crvena tada ste toploga tena i možete se beskonačno dugo igrati ovim tonovima. Uživajte i ostanite nam lijepe i chic, da čak i u rano jutro.

Autor: L.K., Foto: Seprimor/Shutterstock