Odjeća na pruge

šešir sa prugama
Šešir sa prugama, Foto: Wallenrock/Shutterstock

Koje su neke od poznatijih prugica kojih se možete sjetiti? Prvo što pada na pamet dakako jest Bubimir. Njegovo crno-bijelo odijelo na pruge ušlo je u legende kostimografije, no nećemo ponoviti ovo ime još dva puta. Zatim mornari, ti daleki putnici i njihove majice na pruge koje smo do sada vidjeli u toliko zanimljivih i očaravajućih modifikacija, a za sve vas zaljubljenike u humoristične serije, možete li se sjetiti jednog odijela na pruge iz Teorije velikog praska koje je obilježilo današnju pop kulturu.

Pruge su neobično moćan uzorak koji u trenu običnu modnu kombinaciju može pretvoriti u pravu modnu poslasticu. Možda ste baš ovaj dan odlučile da vam se ne da družiti se ni sa kim jer ste zadubljene u svoje misli i odlučile ste se odjenuti u potpunosti u crno, no tada ubacujete torbu na pruge ili pak zanimljivu maramu sa zebra prugicama. Slasno.

Pruge su izuzeto pogodne za kombiniranje bilo da je vaš stil otkačen ili poslovno suzdržan. Ovisno o bojama koje će se na vašim prugama zateći one mogu biti ludo zabavne ili stroge i prijeteće. Crno-bijele kombinacije posebice su moderne ove godine tako da zašto umjesto običnog crnog poslovnog odijela ne biste izabrale ono sa decentnim prugama.

Volite li zabavni i mladenački stil pravi odabir je lepršava suknja sa prugama u bojama sladoleda. Osjećat ćete se poletno i opijeno ovim zanimljivim bojama čiji će međusobni odnosi i dodirivanja samo potencirati pozitivni učinak. Tamne i zagasite pruge odlična su ideja za materijal za neku svečanu haljinu, gdje jarke boje ne bi bile prikladne, a ipak želite razbiti monotoniju monokromnosti.

Niste li baš sigurne volite li pruge ili ne inkorporirajte ih isprva samo na neke detalje. Odlična marama na kosi u jarkim bojama koju možete nositi poput rajfa ili velikog cvijeta ili pak pruge na noktima sjajan su početak. Iako se smatra da se uzorci nikada ne bi smjeli kombinirati to nije u potpunosti točno, ali ipak ovo je igra za modne profesionalce.

Stoga ako želite igrati na sigurno ipak kombinirajte odjevne komade sa prugama sa onima jednobojnima za najbolji učinak. Nemojte se bojati jakih boja ni uzoraka kao što se ne bojite ni jakih emocija u životu. Intenzitet je ono što se traži. Moda je slobodna i nesputana stoga uveselite svoj kraj ljeta ovim zanimljvim uzorkom.

 Autor: L.K., Foto: Wallenrock/Shutterstock