Tipovi ljubavnih veza

sretna veza

Postoje razne vrste veza, kao i razne vrste ljubavi, a sve ovisi o kakvim je partnerima u vezi riječ. U nastavku vam donosimo neke tipove ljubavnih veza pa se u nekoj možda i prepoznate.

Sebična veza je veza u kojoj partner voli svog partnera, dok taj isti partner voli samo sebe. U takvoj vezi sebična osoba misli samo na sebe i svoje potrebe, zanemarujući svog partnera. Sebičan partner u ovom slučaju iskorištava drugog partnera te gubi priliku zadržati ga zauvijek.

Jedne od rijetkih veza su veze s bezuvjetnom ljubavi. Takva ljubav je u potpunosti iskrena te ju je jako teško pronaći, a osobe koje je ipak pronađu su najsretnije na cijelom svijetu, jer pored sebe imaju osobu kakvu bi svatko volio imati.

Veze u kojima su partneri zaluđeni jedno s drugime i zaljubljeni do ušiju, su veze koje ne moraju trajati dovijeka. Zaljubljenost ne traje zauvijek te se nakon nekog vremena smiri. Tko ostane zajedno u vezi u kojoj nema više zaljubljenosti, vrlo vjerojatno se će uskoro prekinuti jer se nije razvila prava ljubav.

Opsesivna veza je veza u kojoj je jedan od partnera ili oba toliko opsjednut s partnerom, da kontrolira svaki njegov pokret u životu, kao i ljude koji ga okružuju. Takva veza nije zdrava i trebalo bi je što prije prekinuti.

Postoje dakako i one veze u kojima ljubav nikada nije uzvraćena, to su bolne veze, a svaka osoba ju je u svom životu imala barem jednom. Neuzvraćene ljubavi su veze koje vjerojatno postoje kako bi svaka osoba ojačala u ljubavi i stala na noge.

Ako se u potpunosti naježite kada vidite svog partnera, vrlo vjerojatno ste u vezi za koju vas veže isključivo strast prema vašem partneru. Takve veze su odlične, ali nažalost ne za dugo vrijeme. Takve veze ne bi trebali shvaćati ozbiljno i na duge staze. Strast je poželjna u vezi, ali ako je ona jedini razlog zašto su partneri zajedno, treba je prekinuti.

Autor: A.Z., Foto: Miau/Shutterstock