Savjeti najboljih seksologa za nezaboravni sex

nezaboravan sex

Seksolozi, seksualni savjetnici i terapeuti pomažu vam učiniti seksualni život uzbudljivijim i boljim. Izdvojili smo neke njihove savjete kako odličan seks pretvoriti u superseks, prije nego stignete do spavaće sobe.

“U dobroj seksualnoj vezi, razmjenjujete nježnosti svugdje, a ne samo u krevetu. Kad razgovarate stavite svoju ruku na njegovu, ponekad mu izmasirate vrat. Dok vozite, stavite ruku na njegovo bedro. Kad se par dodiruje, to je način izražavanje topline i održavanja osjećaja bliskosti. Svi dodiri ne trebaju voditi seksu, no oni čine dio fizičke intimnosti.”
—Brenda Venus, autorica knjige Tajne zavođenja za žene

“Pravilo je da ženama treba duže da se seksualno uzbude, stoga počnite sami raditi na tome prije odlaska u krevet. Provedite 30 minuta u toploj kupki uz svjetlost svijeća, dodirujući se.”
—Debora Peterson, koautorica knjige The Good Girls’ Guide to Great Sex

“Većini muškaraca se dopada kad žena preuzme inicijativu. Zašto mu ne bi poslali erotski e-mail? Uz mnoštvo detalja mu recite koliko ga želite i što ćete mu učiniti čim se vrati kući. Šaljete li mu mail na poslovno računalo, provjerite da nitko nema pristup sadržaju.”
—Judy Kuriansky, dr., autorica The Complete Idiot’s Guide to a Healthy Relationship i voditeljica radio emisije Ljubavni telefon

Postavljanje seksi pozornice

“Većina muškaraca su vizualni tipovi. Razmislite o tome da ostavite upaljeno svjetlo i kažete mu da promatra kako ga oralno zadovoljavate ili kako vodite ljubav ili čak kako se spremate za spavanje. Ako ste svjesni ljepote svoga tijela, napravite to djelomično odjeveni – obucite jednu od njegovih košulja i nemojte je zakopčavati; muškarci vole kad posuđujete njihovu odjeću.”
—Lou Paget, voditelj seminara o seksualnosti

Oralne superseksi lekcije

“Smrznite nekoliko bobica grožđa, te ih stavite u usta. Zatim počnite oralni seks. Temperatura i osjećaj koji stvara grožđe dok ga oralno zadovoljavate je nevjerojatan.”
—Cricket Richmond, autor knjige Secrets of Sizzling Sex

“Ako vam se ne sviđa okus sjemene tekućine ili se želite zaštititi od spolnih bolesti, nabavite kondome sa okusom.”
—Suzi Landolphi, autorica knjige The Best Love, The Best Sex i suosnivačica prve prodavaonice kondoma Condomania u New Yorku.

Vaša oralna sekstaza

“Ako vas partner nije oralno zadovoljavao, a htjeli bi da to učini, porazgovarajte s njim o tome. Jednostavno mu recite: “Htjela bih da me oralno zadovoljiš, no to se još nije dogodilo. Možeš mi reći zašto?””
—Bernie Zilbergeld, dr., seksualni terapeut iz Oaklanda i autor knjige The New Male Sexuality

“Morate vjerovati da su muškarcima vaginalne izlučevine afrodizijak. Zato prestanite razmišljati o mirisu vagine i naviknite se na činjenicu da muškarce uzbuđuje oralni seks.”
—Sue Johanson, edukatorica i savjetnica za seksualne odnose i voditeljica emisije The Sunday Night Sex Show na WTN

Vodite ga do svog vrhunca

“Kako bi mu pomogli da vas zadovolji, budite strpljivi i dajte mu puno uputa. Ono što žene mogu učiniti je dati vrijednu povratnu informaciju bez da kažu ijednu riječ. Omotajte ruku oko njegove ili njegovog penisa i kad vam radi nešto što vam se osobito sviđa, stisnite ga, a ako se osjećate neugodno, recite mu. Ovakav oblik neverbalne povratne informacije pomaže vašem partneru koji se trudi zadovoljiti vas.”
—Paul Joannides

Veliki, veći, najveći “O”

“Evo savjeta kako će vaš i njegov orgazam biti intenzivniji, te kako pomoći svakom od vas duže izdržati prije “eksplozije”. On mora znati što ćete učiniti. Prije nego jedan od vas doživi orgazam, zaustavite snošaj ili dodirivanje i promijenite brzinu. Možete se odmaknuti i nekoliko minuta masirati. Tada nastavite. Dovodite se bliže orgazmu, tako da, kad ga konačno dožitivite, bude eksplozivniji.”
—Debora Peterson

“Koristite razni namještaj za različite seksualne položaje. Vodite ljubav na stolici, na podu ispred kamina ili u kadi. Tijekom veze stvorit ćete seksualna sjećanja, što znači da će vaš dom postati erotičniji.”
—James Petersen, stariji novinar magazina Playboy i autor knjige 365 Ways to Improve Your Sex Life

“Uživajte u trenutku – nikad ne znate kad ćete osjetiti seksualnu intimnost. Možete oboje biti bolesni, blijedi i šmrkavi, no kad se poljubite u prolazu, to se može pretvoriti u strastveni poljubac i prije nego se snađete, skinuli ste kućne ogrtače i vodite ljubav na podu. Takav trenutak ne možete isplanirati. Stoga kad osjetite strast, prepustite se- ne dopustite da vam sitnice stanu na put.”
—SARK, autor knjige Succulent Wild Women

Seksi igračke

“Nova mekana četkica za zube može biti nevjerojatna seksualna igračka koja će vam jednome i drugome pružiti zadovoljstvo. Zamolite partnera da prijeđe nježno četkicom preko vaših grudi i cijelog tijela – osjećaj je nevjerojatno erotičan. Zatim vi stimulirajte njegovo tijelo – probajte se fokusirati na bradavice. Iako to većina muškaraca ne govori (a mnogi to čak ni ne znaju!) bradavice su obično vrlo osjetljive – tajna erogena zona.”
—Cricket Richmond

“Stavite oko vrata dugačku ogrlicu sa perlama – gotovo svakom muškarcu je ovo superseksi prizor. Zavodljivo je skinite i nježno prijeđite biserima preko partnerovog tijela. Počnite od glave i lica, pa idite prema dolje do nožnih prstiju, no izbjegavajte penis, čuvajući ga za kraj. Kad konačno dođete do njega, omotajte perle oko penisa i kotrljate ih po njemu. Ova jedinstvena stimulacije je vrlo uzbudljiva.”
—Cricket Richmond

“Dobar seks je onaj seks koji je uvijek drugačiji. Kako bi začinili stvari, koristite različite proizvode tijekom predigre. Nabavite čokoladnu boju za tijelo i premažite se s njom. Ili pernatim čistačem prašine nanesite na partnerovo tijelo slatku prašinu (proizvode možete nabaviti u seks shopu), pa je poližite s tijela.”
—Cricket Richmond

Seksualne maštarije

“Svatko ima tajne seksualne maštarije koje ne otkriva čak ni svom partneru. Evo načina da je podijelite: oboje napišite tri maštarije na papiriće i označite ih brojevima od 1 do 6. Bacite kocku i uzmite papirić označen brojem koji ste dobili na kocki s tim da morate napraviti to što piše na papiru. Možda će vam on htjeti obrijati bikini područje ili otići u dućan odjeven samo u baloner. Možda ćete vi poželjeti seks pod tušem ili vezanje za krevet. Na vama je samo da napišete što želite!”
—Graham Masterton, autor knjige Secrets of the Sexually Irresistible Woman

“Nazovite ga – čak i ako ste u istoj kući- i razgovarajte o seksu preko telefona. To što se ne gledate u oči dat će vam sigurnost da si kažete stvari koje bi vam možda bilo neugodno reći u lice partneru. Vrlo je uzbudljivo čuti partnera kako opisuje svoje osjećaje i reakcije.”
—Sue Johanson

Foto: Wallenrock/Shutterstock