Svježi sok protiv celulita

kora od naranče

Uf taj celulit! Kada će već jednom nestati? To neugledno masno tkivo s prepoznatljivim čvorićima i udubinama, predstavlja stanje do kojeg dolazi najviše zbog nezdravih životnih navika. Obično se javlja kod mladih djevojaka nakon puberteta i pogoršava se konzumiranjem štetnih namirnica.

Koliko ste puta čuli kako celulit nastaje i zbog prirode posla koji radite? U tome ima istine, ali to nije glavni razlog, jer i nakon posla ako odlazite na trening i pazite što jedete, problem sa celulitom bio bi skoro pa nepostojeći. Njega ima skoro svaka žena, samo što se kod nekih primijeti dok ostale nisu ni svjesne da ga imaju. Blaženo neznanje…

Trenutak kada ga primijetite na nozi ili području nadlaktice, trbuha te stražnjice je krajnje vrijeme kada nešto treba poduzeti. Istraživanja su pokazala da niska fizička aktivnost i nedostatak konzumiranje manjih obroka preko dana najviše pridonosi ovom problemu s kojim se bori velik dio populacije.

Protiv celulita se možete boriti na nekoliko načina. Jeste li čuli za provjerenu metodu koja uključuje ukusni i svježi napitak od naranče i grejpa? Zašto je ovaj sok tako odličan? Pored toga što pomaže izbaciti toksine iz organizma, on regulira razinu šećera u krvi, sprječava nakupljanje vode u tijelu i poboljšava cirkulaciju.

Zahvaljujući tome što sprječava nakupljanje vode u organizmu, ujedno pomaže spriječiti izgled narančine kore protiv koje se svi bore, a koju je teško sakriti kada se jednom pojavi. Provjerite imate li sve potrebne namirnice i krenite raditi sok.

Od sastojaka vam osim 3 naranče i 2 grejpa treba i 1 limun. Voće prije nego stavite u sokovnik, ogulite, operite i narežite na manje komade. Nakon što ste napravili sok stavite ga u hladnjak kako bi ga mogli piti najviše 2 dana. Bilo bi dobro kada bi sok pili na prazan želudac ujutro ili između obroka.

Za sve one koji nemaju ništa protiv vježbanja i smatraju kako bi to moglo postati dio njihove svakodnevne rutine, preporučaju se vježbe koje možete odraditi kod kuće ili na aerobicu. Iskorak je jedna od vježbi s kojom nećete pogriješiti.

Stanite u uspravni položaj i ruke spustite uz tijelo, ali na malom odstojanju. Dlanovi neka budu okrenuti prema tijelu. Uzmite utege i ostanite u tom položaju neko vrijeme. Nakon ove vježbe ostanite stajati, iskoračite desnom nogom i počnite se spuštati tako dok lijevo koljeno nije pod pravim kutom. Vratite se u početni položaj i ponovite vježbu nekoliko puta s drugom nogom. Napravite barem 3 serije po 10 ponavljanja.

Svježi sok protiv celulita ili vježbanje? Na vama je da odaberete najbolju metodu kako bi napokon dobili bitku protiv celulita. Važno je samo da budete ustrajni i ne odustanete odmah na početku jer rezultati dolaze s vremenom.

Autor: S.Š., Foto: Photoxpress