Savjeti za dječje frizure

slatke kečke

Izgled nije važan samo odraslim osobama nego i onima najmlađima, a pogotovo kada prelaze iz vrtića u školu. Mnoga djeca tada više ne žele da im roditelji govore kako će izgledati nego se žele sami urediti. Curice najviše naginju pletenicama dok su dečki za geliranje i jež frizuru.

Pletenice su prisutne toliko dugo da je teško zamisliti neku od frizura bez barem jedne pletenice, bilo da se radi o svečanim prigodama ili onim svakodnevnim. Koliko odrasla osoba poželi isplesti barem jednu veliku pletenicu kada odlazi na posao, tako i djevojčice žele imati na svojoj glavi ispletenu jednu ili nekoliko pletenica.

Svoju princezu možete i vi uljepšati tako da joj ispletete dvije pletenice koje ćete kasnije ukrasiti lijepim vrpcama. Ukoliko ona nije zainteresirana kečkama, možete se odlučiti za još nekoliko varijanti kao što je pletenje jedne velike pletenice.

Prvo što trebate učiniti je podijeliti kosu na dva velika pramena i početi plesti s jedne i druge strane tako što ćete se sve više približavati sredini. Ovo nije uobičajena pletenica, a koja svojim izgledom podsjeća na riblju kost, nju ćete početi plesti puno niže.

Ako vaše dijete ima prirodno kovrčavu kosu uvijek možete svezati slatke kečke i to tako što ćete ih podignuti malo više. S ovakvom frizurom vaša je curica spremna kako za odlazak u vrtić i školu tako i na vjenčanja, krštenja i druge posebne prilike. Dobro je što joj spomenuta frizura neće smetati dok se igra sa svojim prijateljima.

Kako ne bi pretjerali i svoje dijete izložili dugotrajnom sjedenju kod frizera uvijek se možete odlučiti za preslatke kovrče. Za sve one roditelje čija djeca nemaju prirodno kovrčavu kosu loknice možete napraviti sami uz pomoć uvijača. Pazite samo da ne izlažete kosu predugo visokim temperaturama kako se ne bi oštetila.

Za dječake nije potrebno pretjerivati, a ako imaju kratku kosu potrebno je samo malo gela i češljanje prema gore. Ovako će vaš princ izgledati kao pravi roker. Pletenice ili jedan manji rep na sredini, mogućnosti je zaista puno, a na vama je da odaberete onu frizuru uz koju će vaši mališani izgledati kao prave male zvijezde.

Frizura prikazana u videu je samo jedna od brojnih kombinacija s kojima možete zablistati. Upravo je ova frizura idealna jer ne izgleda kao da ste se previše trudili, a opet ostavljate najbolji dojam.

Autor: S.Š., Foto: AVAVA/Shutterstock