Sve prednosti ulja za ljepotu

tretman s uljem

Ulje je jedan od saveznika kada je u pitanju ljepota, ali i zdravlje. Lijepi i čvrsti nokti, mekana koža te sjajna i lepršava kosa. Sve je to moguće zahvaljujući uljima kao što su maslinovo ulje, kokosovo ulje, ulje jojobe… Saznajte sve prednosti prirodnih preparata za ljepotu.

Jeste li od onih koji se vole opuštati u kadi ili ste radije za tuš? Svejedno koju opciju odabrali važno je ono što slijedi nakon pranja. Ne zaboravite svaki put nakon kupanja na još vlažno tijelo umasirati ulje. Nevjerojatno je kojom brzinom stižu rezultati i kako vaša koža nakon toga dobro izgleda.

Vama je vaša kosa važna i nije vam svejedno ako je suha i oštećena. Na tržištu postoje razni preparati koji mogu pomoći u obnovi kose, ali ako radije želite probati nešto prirodno i domaće, pokušajte njegovati kosu maslinovim uljem. Osim što je ljekovito, od velike je važnosti za njegu kose koja nakon toga izgleda obnovljeno i prekrasno.

Nakapajte nekoliko kapi na mokru kosu i pričekajte 15 minuta te operite kosu šamponom koji inače koristite. Ulje je poznato po tome što kosi daje svježinu i vraća joj sjaj koji je izgubila.

Ne zaboravite na večernju njegu lica koja je od velike važnosti za lijep izgled. Nakon što ste uklonili šminku s lica te svu prljavštinu koja se nakupila tijekom dana, vrijeme je za još malo njege i tretmana. Provjerite koje ulje je idealno za vaš tip kože i ne oklijevajte nego umasirajte nekoliko kapi na lice.

Ulje će pomoći da koža prestane proizvoditi višak masnoća pa tako više neće biti problema ni s aknama. Radi se o biljnim i eteričnim uljima koje možete pronaći u bolje opremljenim dućanima.

Imate li možda problema s neugodnim mirisima? Pokušajte umjesto preparata koje ste dosada koristili, upotrijebiti ulje kokosa. Ono će isto neutralizirati neugodne mirise do kojih dolazi kada se počnete znojiti ispod pazuha. Namažite malo i pričekajte, zaštita je tu i to bez imalo kemikalija.

Odaberite vama najdraže ulje i ne oklijevajte se poslužiti prirodnim preparatima za njegu svog tijela.

Autor: S.Š., Foto: Kzenon/Shutterstock