Urinom protiv akni

protiv akni

Kako bi svoje lice dovele do savršenstva mnoge su žene spremne poduzeti svakakve korake. Jedan od tih koraka je i njega lica urinom, koji dokazano čisti kožu i uklanja bubuljice. Jeste li spremne na taj korak? Ako se dvoumite, u nastavku vam donosimo neke od činjenica čišćenje kože urinom.

Dermatolozi smatraju urin najboljim tonikom, i tretmanom protiv nastanka akni i bubuljica. Urin se sastoji od 95% vode, a osim vode njegov najbitniji sastojak je urea koja djeluje upravo poput pilinga na kožu. Urin dokazano poboljšava izgled kože.

Urea je čest i glavni sastojak mnogih kozmetičkih proizvoda koji se koriste za otklanjanje žuljeva i omekšavanje grube kože. Urea zadržava vodu, i optimalno hidratizira kožu. Zbog dvostruke funkcije koju posjeduje urea, ona je idealan sastojak preparata za njegu kože.

No, urin sadrži premalo uree da bi njezini učinci bili značajniji. U kremama za lice se nalzi 15% uree, a urinu je urea prisutna manje od 5%. Stoga vam preporučamo da za njegu lica ipak koristite proizvode kao što su jabučni ocat, ulje čajevca ili zeleni čaj, koji imaju odličnih učinaka u ispravljanju nepravilnosti na koži.

Ponekad je potrebno poduzeti drastične mjere kako bi vaše lice bilo lijepo i njegovano, no upotreba urina je možda ipak predrastičan potez. Upotreba urina za njegu lica nije nimalo ugodna, a puno manje je učinkovita od mnogih krema za njegu lica. Radije lice njegujte provjerenim i ugodnijim preparatima, koje isto tako možete sami napraviti.

Za početak isprobajte poznati stari lijek protiv akni, koji se zove jabučni ocat. Pomiješajte pola žlice vode sa jednom žlicom jabučnog octa, pa dobivenu mješavinu uz pomoć vate nanesite na akne. Ovaj postupak ponavljajte par puta na dan.

Osim jabučnog octa možete isprobati i zeleni čaj, kojeg je dovoljno popiti samo dvije šalice na dan. A možete isprobati i čaj od nevena, kojim je potrebno lice umivati svako jutro i svaku večer.

Autor: A.Z., Foto: sixninepixels/Shutterstock