Što je koloidno srebro

koloidno srebro

Koloidno srebro se primjenjuje na rane i infekcije ili se uzima oralno. Koloidni sprejevi se koriste za liječenje akni, infekcija kože, rana i opeklina, a često se upotrebljavaju i za liječenje upale grla, bolesti desni, zadaha iz usta ili oko usta.

Dobro je znati koji su prirodni antibiotici budući da se svakim danom može otkriti koliko su dobri za zdravlje te koliko mogu pomoći prilikom liječenja od raznih bolesti.

Srebro kao prirodni antibiotik i antiseptik koristi se već stoljećima za liječenje rana, kontrolu infekcija i produživanje roka trajanja pića i hrane. Nekada su se krave muzle u srebrne kante kako bi mlijeko imalo dulji rok trajanja.

Koloidno srebro je prirodni antibiotik koji sprečava infekcije, a to uspijeva na način da djeluje kao katalizator. Virusi, bakterije i gljivice sadrže enzime koji su potrebni zbog metaboliziranja kisika. Slabljenjem enzima sprečava utjecaj mikroorganizma u ljudskom tijelu i uništava ih.

Ne uzrokuje štetu na dobrim bakterijama kao što to čine farmaceutski antibiotici, a koristi se u kontroli virusa i bakterija. No kako su antibiotici jeftiniji za distribuciju i proizvodnju nema velikog interesa za liječenje koloidnim srebrom.

Koloidno srebro nije toksično za biljke, ljude i životinje, ali se ne smije konzumirati dulji vremenski period. Osobe koje uzimaju previše koloidnog srebra mogu imati nokte i kožu plavičaste nijanse, zbog viška srebra koji je pohranjen u tkivima.

Takvo se stanje naziva argirija, a ublažava se smanjenjem ili prestankom unosa koloidnog srebra. Argirija se najviše primjećuje kod rudara koji rade u rudnicima srebra.

Argirija u ljudskom tijelu ne uzrokuje dugoročne zdravstvene probleme, a prije bilo kakvih komplementarnih lijekova ili dijetetskih dodataka treba konzultacija s liječnikom.

Moguće nuspojave koje se mogu javiti konzumacijom koloidnog srebra su oštećenja bubrega, glavobolja, opća iritacija kože, neurološki problemi poput napadaja, želučani problemi i umor.

Osobe koje žele isprobati zdravstvenu učinkovitost koloidnog srebra, mogu ga kupiti u bolje opremljenim trgovinama zdrave hrane.

Ovaj prirodni antibiotik pomaže u liječenju bolesti srca, problema sa sinusima, visokog tlaka, afti i upala zubnog mesa, slabe probave, hemoroida, migrene, respiratornih infekcija, kožnih oboljenja, ječmenca i upale oka, crijevnih i želučanih oboljenja te astme i alergije.

Autor: A.Z., Foto: Nina-no/Wikimedia Commons