Vježbe za celulit (4 najpogođenija područja tijela)

najbolje vježbe za celulit

Celulit, često neželjeni pratilac na putu do zdravog i lijepog tijela, može biti izazov za mnoge žene. Upravo iz tog razloga, vježbe za celulit postaju ključan element u borbi protiv ove estetske neugodnosti. Osim punijih i starijih žena, od viška celulita pate mlade i vitke žene. Ne postoji nikakva čudotvorna metoda s kojom bi ga se mogli riješiti. Ipak, postoje učinkovite i praktične vježbe kojima možete smanjiti i spriječiti nastanak celulita.

Da bi bili zdravi i dobro se osjećali u svom tijelu, potrebno je krenuti sa zdravim životnim navikama. Pritom se ne misli samo na vježbanje, nego i na konzumiranje namirnica bogatih vlaknima, kao i mineralima te vitaminima. Vježbanje će vam potaknuti krvotok i limfni sustav da počne oslobađati vaše tijelo od toksina. Celulit se smanjuje ukoliko prakticirate svakodnevno vježbanje: aerobik, brzo hodanje, plivanje, vožnju biciklom i ostalo. Pobrinite se da narančina kora nestane zahvaljujući sljedećim vježbama.

Ključno je razumjeti koje vježbe raditi za celulit i kako se riješiti celulita kroz konzistentan i ciljani pristup. U ovom tekstu istražit ćemo različite vježbe za smanjenje celulita i kako one mogu doprinijeti vašem zdravlju, izgledu i samopouzdanju. Od aerobnih aktivnosti do ciljanih vježbi, otkrit ćemo kako pravilno kombiniranje različitih tipova vježbanja može donijeti vidljive rezultate.

1. Vježbe za celulit na rukama

Vježbe za celulit na rukama su posebno dizajnirane kako bi ciljale područja gdje se celulit često nakuplja, a to su gornji dio ruku i ramena. Redovito vježbanje može pomoći u zatezanju kože, poboljšanju cirkulacije i smanjenju vidljivosti celulita. Evo dvije efikasne vježbe za skidanje celulita s ruku:

1. Ova vježba je klasična i izuzetno učinkovita za jačanje mišića ruku. Možete koristiti bučice ili bilo koji drugi oblik otpora. Stanite uspravno s nogama postavljenim u širini kukova, držeći bučice u rukama sa dlanovima okrenutim prema gore. Polako podižite težinu prema ramenima, savijajući laktove, a zatim polako spustite ruke natrag u početni položaj. Ponovite vježbu 10-15 puta u 2-3 seta. Ova vježba ne samo da jača bicepse već i potiče cirkulaciju u rukama, što može pomoći u smanjenju celulita.

2. Ova vježba cilja triceps, stražnji dio ruke, koji je često problematično područje za celulit. Za izvođenje, trebat će vam čvrsta stolica ili klupa. Sjednite na rub stolice, stavite ruke pored sebe s dlanovima na stolici. Pomaknite se naprijed tako da stražnjica bude u zraku, a ruke drže vaše tijelo. Polako se spustite prema dolje savijajući laktove, a zatim se vratite u početni položaj. Ponovite 10-15 puta u 2-3 seta. Ova vježba pomaže u jačanju i toniziranju mišića ruku, a također poboljšava cirkulaciju i teksturu kože.

vježbe za celulit na rukama
Tzv. “triceps dips” su efikasne vježbe za celulit koje ciljaju na jačanje i toniranje ruku, smanjujući tako vidljivost celulita na ovom području.

Ove vježbe za celulit na rukama trebale bi se izvoditi redovito za najbolje rezultate. Kombinacija jačanja mišića i poboljšanja cirkulacije ključna je za smanjenje celulita i postizanje čvrstih, zdravih ruku. Uz fizičku aktivnost, važno je i održavati zdrave životne navike, uključujući uravnoteženu prehranu i dovoljan unos vode, kako biste podržali svoj opći zdravstveni i estetski cilj.

2. Vježbe za bokove

Vježbe za bokove igraju ključnu ulogu ne samo u toniranju i oblikovanju tih područja, već i u borbi protiv celulita. Celulit se često pojavljuje na bokovima, stoga je redovito vježbanje neophodno za njegovo smanjenje. Uključujući vježbe koje ciljaju na bokove, možete poboljšati tonus kože, potaknuti cirkulaciju i postići glađi izgled kože.

1. Želite li učvrstiti bokove odlučite se za vježbu koja daje odlične rezultate. Stanite uspravno, a pored sebe namjestite stolicu. Zauzmite položaj bočno od stolice, koljena vam mogu biti blago savijena, a ramena lagano opuštena. Podižite postrance nogu tako da vam tijelo gleda prema naprijed. Suprotnom rukom se pridržite za naslon stolca. Ponovite vježbu deset puta i učinite isto s drugom nogom.

Osim ove vježbe, možete uključiti i druge vježbe za celulit, kao što su:

Čučnjevi: Ovo je klasična vježba koja jača mišiće donjeg dijela tijela, uključujući bokove, bedra i stražnjicu. Redoviti čučnjevi mogu pomoći u smanjenju celulita jer poboljšavaju cirkulaciju i tonus mišića na tretiranim područjima.

Iskoraci: Iskoraci su izvrsni za ciljanje mišića bokova i bedara. Stajanjem s nogama u širini kukova, napravite korak naprijed i spustite tijelo dok vam prednje koljeno ne formira kut od 90 stupnjeva. Vratite se u početni položaj i ponovite s drugom nogom.

vježbe za celulit na bokovima
Iskoraci su vrlo učinkovite vježbe za celulit, jer ciljaju ključne mišiće bedara i stražnjice, potičući smanjenje celulita i poboljšanje tonusa kože.

Kombiniranjem ovih vježbi, možete učinkovito raditi na svojim bokovima, smanjujući celulit i poboljšavajući opći izgled vašeg tijela. Važno je biti dosljedan i vježbati redovito, kao i održavati zdrave životne navike, kako biste postigli najbolje rezultate.

3. Vježbe za celulit na zadnjici

Vježba za celulit na zadnjici može biti ključan element u postizanju glatke i čvrste stražnjice, te u uklanjanju neželjenog celulita sa tog područja. Celulit na zadnjici je česta briga mnogih, ali s pravim vježbama možete značajno smanjiti njegov izgled i poboljšati tonus kože.

1. Ako ste odlučni u namjeri da imate čvrstu i lijepo oblikovanu stražnjicu, vrijeme je za sljedeću vježbu. Lezite na trbuh na ravnu podlogu. Ruke smjestite ispod brade i gledajte prema naprijed. Koljena probajte držati ravno, a stopala ispružite. Podignite jednu nogu i u zraku ju držite oko 10 sekundi, spustite ju pa vježbu napravite s drugom nogom. Ponavljajte pokrete 20 puta.

Ova vježba cilja gluteus mišiće i pomaže u njihovom jačanju i toniranju. Držanjem noge u zraku i koncentriranim pokretima, ne samo da jačate mišiće, već i potičete cirkulaciju u području zadnjice, što je ključno u borbi protiv celulita.

Osim ovih vježbi, druge vježbe za celulit na zadnjici su čučnjevi i iskoraci koje smo opisali u prethodnom dijelu teksta.

vježbe za celulit na stražnjici
Čučnjevi su vrlo efikasne vježbe za celulit, pružajući snažan trening za toniranje i jačanje donjeg dijela tijela.

Za najbolje rezultate, kombinirajte ove vježbe s uravnoteženom prehranom i dovoljnim unosom tekućine. Redovitost i dosljednost su ključni – vježbajte redovito i uskoro biste mogli vidjeti vidljive promjene u izgledu i teksturi kože vaše zadnjice.

4. Vježbe za bedra

Vježbe za bedra su izuzetno važne ne samo za oblikovanje i jačanje ovog dijela tijela, već i za borbu protiv celulita. Celulit često pogađa područje bedara, zbog čega je redovito vježbanje ključno za smanjenje njegove vidljivosti i poboljšanje tonusa kože. Evo dvije vježbe koje su posebno učinkovite za bedra i mogu pomoći u smanjenju celulita.

1. Lezite na bok, glavu pridržite rukom, a gornju nogu položite na pod ispred sebe. Donju nogu podignite što je više moguće i zadržite u tom položaju desetak sekundi. Vježbu ponovite 15 puta i isto napravite sa suprotnom nogom. Ova vježba cilja unutarnje mišiće bedra, jača ih i tonizira, što može pomoći u smanjenju celulita.

2. Lezite na bok, a glavu podbočite rukom. Noge stavite jednu na drugu, izravnajte koljena i stopala. Nogu koja nije na podu podižite i spuštajte. Ponovite ovu vježbu 15 puta, okrenite se i učinite isto za drugu nogu. Ova vježba cilja vanjske i stražnje mišiće bedra, što pomaže u oblikovanju i smanjenju celulita na ovim područjima.

Osim ovih specifičnih vježbi, druge vježbe za celulit i vježbe za smanjenje celulita, kao što su čučnjevi, iskoraci, i pilates, mogu dodatno pomoći u toniranju bedara i smanjenju celulita. Važno je naglasiti da redovita fizička aktivnost, u kombinaciji s uravnoteženom prehranom i dovoljnim unosom tekućine, pruža najbolje rezultate u smanjenju celulita. Ove vježbe nisu samo učinkovite u borbi protiv celulita, već također doprinose boljem općem zdravlju i dobrobiti.

Vježbe za celulit: Trijumf je u vašim rukama

Zaključno, vježbe za celulit igraju ključnu ulogu u borbi protiv ove česte estetske brige. Redovita fizička aktivnost ne samo da pomaže u smanjenju vidljivosti celulita, već i poboljšava opće zdravlje, tonus kože i samopouzdanje. Neka vam vježbe postanu dio života. Pored toga što ćete se bolje osjećati, to će se vidjeti i na vama. Vaše će zdravlje biti na vrhuncu, a vi ćete biti i više nego zadovoljni svojim izgledom. Otkrijte i vi najbolje vježbe za skidanje celulita.

Bilo da se radi o vježbama snage, aerobnim aktivnostima ili ciljanim vježbama za određene dijelove tijela, važno je pronaći rutinu koja vam najviše odgovara i biti dosljedni u njoj. U kombinaciji s uravnoteženom prehranom i dovoljnom hidratacijom, vježbe za celulit mogu značajno doprinijeti ne samo estetskom izgledu, već i vašem općem blagostanju. Ne zaboravite, promjena počinje s vama i vašim odlukama – stoga, ohrabrite se i krenite u borbu protiv celulita s pravim vježbama i pozitivnim stavom.

Pogledajte video za vježbe za noge bez celulita: