Vježbe za uklanjanje celulita

vježba na boku

Osim punijih i starijih žena, od viška celulita pate mlade i vitke žene. Ne postoji nikakva čudotvorna metoda s kojom bi ga se mogli riješiti. Ipak, postoje učinkovite i praktične vježbe kojima možete smanjiti i spriječiti nastanak celulita. Slijede vježbe za uklanjanje celulita.

Da bi bili zdravi i dobro se osjećali u svom tijelu potrebno je krenuti sa zdravim životnim navikama. Pritom se ne misli samo na vježbanje, nego i na konzumiranje namirnica bogate vlaknima, kao i mineralima te vitaminima.

Vježbanje će vam potaknuti krvotok i limfni sustav da počne oslobađati vaše tijelo od toksina. Celulit se smanjuje ukoliko prakticirate svakodnevno vježbanje: aerobik, brzo hodanje, plivanje, vožnju biciklom i ostalo. Pobrinite se da narančina kora nestane zahvaljujući sljedećim vježbama.

Vježba za bokove

Želite li učvrstiti bokove odlučite se za vježbu koja daje odlične rezultate. Stanite uspravno, a pored sebe namjestite stolicu. Zauzmite položaj bočno od stolice, koljena vam mogu biti blago savijena, a ramena lagano opuštena.

Podižite postrance nogu tako da vam tijelo gleda prema naprijed. Suprotnom rukom se pridržite za naslon stolca. Ponovite vježbu deset puta i učinite isto s drugom nogom.

Vježba za stražnjicu

Ako ste odlučni u namjeri da imate čvrstu i lijepo oblikovanu stražnjicu, vrijeme je za sljedeću vježbu. Lezite na trbuh na ravnu podlogu. Ruke smjestite ispod brade i gledajte prema naprijed. Koljena probajte držati ravno, a stopala ispružite. Podignite jednu nogu i u zraku ju držite oko 10 sekundi, spustite ju pa vježbu napravite s drugom nogom. Ponavljajte pokrete 20 puta.

Vježbe za bedra

Lezite na bok, glavu pridržite rukom, a gornju nogu položite na pod ispred sebe. Donju nogu podignite što je više moguće i zadržite u tom položaju desetak sekundi. Vježbu ponovite 15 puta i isto napravite sa suprotnom nogom.

Lezite na bok, a glavu podbočite rukom. Noge stavite jednu na drugu, izravnajte koljena i stopala. Nogu koja nije na podu podižite i spuštajte. Ponovite ovu vježbu 15 puta, okrenite se i učinite isto za drugu nogu.

Neka vam vježbe postanu dio života. Pored toga što ćete se bolje osjećati, to će se vidjeti i na vama. Vaše će zdravlje biti na vrhuncu, a vi ćete biti i više nego zadovoljni svojim izgledom. Otkrijte i vi najbolje vježbe za uklanjanje celulita.

Pogledajte video o vježbama koje vam mogu pomoći da imate lijepe noge.

Autor: M.T., Foto: Daniel_Dash/Shutterstock