Stabilnost u životu

mentalna sposobnost

Život nije uvijek idealan, i koliko god mi to htjeli, nažalost nije uvijek sve bajka. Naravno da ima i puno dobrih trenutaka, ali ima i onih loših. Loši trenuci mogu biti nekad više, a nekad manje teški. Bitno je uvijek znati kako se podići, ali još važnije je znati kako ne pasti.  Usponi i padovi su prisutni u životu svake osobe, a na svakom pojedincu je da se podigne kako god zna i nastavi dalje sa životom.

Ukoliko ste blizu pada i ne znate, kako ne pasti, donosimo vam nekoliko savjeta uz koje ćete naučiti kako održati stabilnost u životu te kako se zadržati pred padanjem i uspjeti u svom naumu.

U nekoj svađi ili afektu, kada vam netko povrijedi, kaže nešto što vas jako pogodi, ili vas u potpunosti razočara, prije nego kažete ili napravite nešto što nikada smireni ne bi napravili, maknite se sa strane i brojite polako do 10. Koliko god vam zvuči smiješno, vjerujte da djeluje.

Kada vam u životu sve krene naopako, i suprotno od onoga što ste zamislili i što bi htjeli, okrenite se za sobom i pogledajte što se točno događa, te zašto vam se to ne sviđa. Prihvatite to kao dobru lekciju zbog koje ćete sad znati kako da vam se to više ne ponovi, i koje korake trebate poduzeti i odmah će vam biti bolje.

Nikada, ali NIKADA svoje osjećaje ne smijete držati u sebi! Uvijek sve svoje emocije bile one pozitivne ili negativne, morate podijeliti s osobom od povjerenja, s kojom to želite podijeliti! Ukoliko baš sad nemate nekoga pored sebe, svoje osjećaje zapišite na papir! Samo ih nikada ne zadržavajte u sebi, jer osjećaji koji ne izađu van mogu uzrokovati loše emotivne posljedice,loše fizičke posljedice i loše poslovne posljedice.

Većina ženskih osoba uglavnom sve poslove preuzima na sebe dokazujući samim sebi da one to mogu. Ako ste i vi jedna od njih, prestanite sa tim i potražite pomoć, dok ne bude kasno. Nitko nije savršen i nitko ne može sve sam, zapamtite to.

Svakodnevne obveze oduzimaju puno psihičke i fizičke energije svakoj osobi, pa je važno da imate neki svoj svakodnevni raspored kojeg ćete se uvijek pridržavati i sa kojeg nećete preskočiti niti jedan zadatak, kao što je ne preuzimanje previše odgovornosti na sebe, redovito konzumiranje hrane, vježbanje, dovoljno sna, puno tekućine, druženje s prijateljima, itd.

Autor: A.Z., Foto: lithian/Shutterstock