Joga za bolji seksualni život

joga seks

Poznato je da fleksibilnost tijela utječe na kvalitetu seksa, a ukoliko niste baš gipki joga vam uvelike može pomoći u tome. Joga izgrađuje fleksibilnije i snažnije tijelo, a to je siguran recept za dobar seksualni život.

Jogom se jačaju mišići stražnjice, abdomena i leđa. Isto tako otpuštanje i zatezanje mišića vježbanjem joge postaje jače, što dovodi do jačih orgazma. Što više budete vježbali jogu i radili na ovim mišićima, to ćete biti više pokretljivi.

Poboljšanje fleksibilnosti je glavna odlika joge, a uz dobru fleksibilnost biti ćete spremniji na isprobavanje raznih poza u krevetu. Počnite sa vježbanjem joge još danas, kako bi se što prije osjećali dobro u svome tijelu.

Joga je poznata po olakšavanju boli, a ukoliko se bavite trčanjem, joga će vam pomoći kod ukočenosti kukova i mišića, zbog kojih su mnoge seksualne aktivnosti otežane. Joga opušta sve mišiće i pomaže vam da se osjećate bolje.

Joga isto tako povećava samopouzdanje! Nakon vježbanja joge postati ćete svjesni sebe i svojih potreba, zbog fokusiranja na disanje i smirivanje uma tijekom vježbanja. Nakon vježbanja joge sigurno ćete znati što želite od svog seksualnog života, te kako to ostvariti.

Joga ima snažan utjecaj na kvalitetu života i na stres koji nas svakodnevno okupira. Ukoliko vježbate jogu dva puta tjedno po 90 minuta, uzastopno tri mjeseca, smanjit ćete osjećaj tjeskobe i stres, a uvelike vam može pomoći i kod lošeg sna, glavobolje i bolova u leđima.

Joga isto tako utječe na zdravlje srca, dijabetes, smanjenje krvnog tlaka, uklanjanje bolova u leđima i osteoporozu. Pa kao što se može zaključiti joga ne samo da savršeno utječe na zdravlje cijelog tijela, ona može utjecati i na seksualne odnose, koji su bitni za psihičko zdravlje čovjeka.

Stoga je naša preporuka da upišete satove joge i vježbajte barem dva puta na tjedan, kako bi se bolje osjećali psihički i fizički i kako bi popravili svoj seksualni život.

Autor: A.Z., Foto: Lucky Business/Shutterstock