Šminkanje jednim sjenilom

sjenila

U današnje vrijeme kada pokušavamo raditi više stvari od jednom, spajati ugodno s korisnim, kupovati višenamjenske stvari, odlična stvar je što i s jednom šminkom možemo odraditi više stvari. I upravo je sjenilo odličan proizvod kojim možete postići vise različitih lookova.

Make up lookova koji slijede možete raditi s bilo kojim sjenilom, ali bolje izgleda s tamnijim sjenilima. Zemljana smeđa boja će odlično odgovarati, no ako imate jarke ljubičaste boje ili metalik sjenila, također ih možete koristiti na više načina.

Možda imate sjenilo koje obožavate, a pokušavali ste naći tuš za oči u istoj boji? Ne brinite, efekt tuša je lako izvediv. Treba vam mali kosi kistić kojim ćete nanositi sjenilo. Njega možete namočiti vodom ili ako imate sprej za fiksiranje šminke, pošpricajte ga i takvog vlažnog namočite u sjenilo. Povlačite dio po dio s kistom pa ga ponovo navlažite ako bude potrebe.

Naglasite vanjski dio oka jednostavnom metodom za konturiranje kapaka. Koristite mekani i maleni kistić kojim ćete nanijeti sjenilo na vanjski kut oka u obliku trokuta. nakon toga otresite dobro kistić kako biste skinuli višak sjenila sa njega. Nakon toga laganim pokretima prema srednjem dijelu kapka ublažite linije sjenila kako bi se sve lijepo stopilo s kožom, a prijelaz bio nevidljiv. Prije sredine kapka zaustavite se s tapkanjem.

Možete i potpuno obrubiti kapak. Napravite sve kao u prethodnom koraku, samo što ovaj put sjenilo nanosite i na pregib gornjeg kapka. Kada to napravite, uzmite mali kistić kojim ćete to sjenilo staviti i iz liniju donjih trepavica. Ovako ćete lijepo istaknuti oči koje će izgledati seksi i zavodljivo.

Da bi napravili dobar smokey eyes, ne treba vam više od jednog sjenila, ali vam treba puno blendanja kako biste napravili dobar prijelaz. Sjenilo treba nanijeti na cijeli kapak od ruba trepavica do pregiba kapka, ali treba paziti na gornju liniju na pregibu kako bi se ublažio prijelaz. Sjenilo možete nanijeti i uz liniju donje trepavice ali diskretno.

Autor: S. G., Foto: Chaletgirl/Shutterstock