Kako se ošišati postepeno

češljanje kose

Šišanje kosa za mnoge žene je dramatično iskustvo i često smo nakon šišanja nezadovoljne i frustrirane. Iz tog razloga, pokušajte se ošišati sami. Saznajte kako se ošišati sami, a u isto vrijeme dobiti na volumenu i imati lijepu frizuru.

Postoji jedan trik i način kako da sve to učinite sami i u jednom potezu. Kosa će vam izgledati zdravo, lijepo i nećete potrošiti hrpu novca. Da biste se mogli sami ošišati ipak će vam biti potrebna određena duljina kose, najkraće do ramena.

Češljanje

Prije nego se krenete šišati kosu morate dobro počešljati. Nagnite glavu naprijed i dobro je raščešljajte. Češljanje je važno jer se na ovaj način šiša iz jednog poteza, odnosno u ravnini. Ako se niste ravnomjerno počešljali, a povežete kosu mogli biste se ošišati krivo i požaliti zbog svega.

Gumica za kosu

Kosu povežite gumicom naprijed na sred čela. Dobro pokupite svu kosu ravnomjerno i na sred čela je čvrsto povežite gumicom. Gumica neka bude pamučna i mekana tako da kosu možete dobro zavezati.

Škare

Za šišanje vam trebaju nove i oštre škare. Ako kosu režete starim škarama možete je oštetiti te tako napraviti više štete nego koristi šišanjem. Kosu povezanu u repu počešljajte ravno i odrežite u ravnini. Morat ćete rep počešljati nekoliko puta da bude sve ravno. Nakon toga u nekoliko navrata pređite škarama preko kose.

Okrugla četka

Nakon što ste ošišali kosu u repu u ravnini sada raspustite kosu i isfenirajte je na okruglu četku. Kada kosu isfenirate, složite frizuru i gotovi ste. Feniranjem na okrugloj četki stepenasto ošišana kosa padat će u lijepim valovima i izgledati kao da ste se šišali u otmjenom frizerskom salonu.

Na ovaj način vaša kosa će dobiti na volumenu, biti će ošišana u “V” i padat će u slojevima. Kada je kosa povezana u rep naprijed i šišana u jednom rezu najkraći dio će biti onaj gornji sloj kose. Zato je potrebno kosu dobro počešljati od vrata prema čelu te u istom smjeru s leđa prema naprijed. Šišanje na ovaj način vrlo je jednostavno i brzo, a frizura koju dobijete moderna i lijepo izgleda na svima. Odvažite se i pokušajte, kosa će narasti.

Autor: J.S., Foto: gpointstudio/Shutterstock