Kako pravilno našminkati usne

Šminkanje usana kistom, Foto: Inga Ivanova/Shutterstock

Iako odabir pravilnog ruža za usna igra glavnu ulogu kod ostatka izgleda, mnoge žene mu ne posvećuju dovoljno pažnje. Greške kod odabira ruža za usne obično nastaju kod odabira pogrešne boje ruža koji nije u skladu s tenom ili kod nepravilnog i pogrešnog iscrtavanja usana.

Odabir nepravilne boje ruža može negativno utjecati na ten, ali i na cjelokupni izgled outfita. Također, treba biti posebno oprezan kod iscrtavanja linije usana. Predebelo iscrtana linija na usnama može izgledati neuredno i jeftino.

Kako biste dobro nanijeli olovku i ruž za usne, slijedite naše male savjete koji će vam pomoći da u konačnici pravilno našminkate usne.

Započnite s podlogom za lice

Kod nanošenja šminke za lice uvijek započnite s podlogom, ali nikad ne zaboravite i na usne. Nanesite podlogu preko usana jer će takve biti odlična baza za iscrtavanje usana olovkom.

Iscrtajte pravilnu crtu na usnama

Prije nego što krenete iscrtavati usne olovkom, dobro je našiljite. Tupa olovka za usne može rezultirati nepravilnom i debelom crtom na usnama. Obvezno zatvorite usne prilikom iscrtavanja i slijedite prirodnu liniju usana. Ako želite deblje usne, dovoljno je prijeći nekoliko milimetara izvan okvira usana. Ipak, budite oprezni kako ne biste pretjerali, jer lako biste mogli postići dojam kao da idete na maskenbal. U slučaju da usne želite smanjiti, povucite liniju olovkom s unutrašnje strane usana.

Kako da ruž duže traje

Tajna postojanog ruža na usnama je ta da prije nego što ćemo nanijeti ruž za usne, usne obrubimo olovkom. Ako želite postići prirodnu boju usana, birajte svjetlije nijanse olovke za usne i ruž boje mesa. Takav odabir olovke i ruža za usne pun je pogodak za posao i druženje s prijateljicama na kavi.

Autor: M.L., Foto: Inga Ivanova/Shutterstock