Kako sakriti podbradak uz pomoć šminke i odjeće

bob frizura

Starenje je normalan prirodni proces koji ne možemo izbjeći, ali koji možemo odgoditi. Zdrava i uravnotežena prehrana, aktivan način života te čuvanje od prekomjernog izlaganja suncu, vaš su način kako da si osigurate prekrasnu kožu sa što manje bora i drugih neugodnih podstanara. Podbradak je samo jedan znak, a postoje načini kako ga sakriti.

Jeste li znali da pobradak možete sakriti uz pomoć šminke, ali isto tako i uz pomoć odjeće te frizure? Ako pogodite pravi look smanjit ćete broj godina koje imate i osjećat ćete se puno bolje.

Pravi odabir frizure je važan ako želite skrenuti pozornost s pojedinih nedostataka na vašem licu. Nećete pogriješiti ako se odlučite za srednju duljinu kose. Najbolje frizure su bob frizure čija dužina ide sve do ispod brade.

Izbjegavajte dugu kosu ravno ošišanu, jer ćete tako još više istaknuti bradu, a nije dobro ni ako režete kosu u razini brade. Ako volite nositi dugu kosu i ne želite se odreći voljene dužine, najbolje je da zamolite frizera da vas ošiša postepeno i nakovrča. Tako ćete imati željenu dužinu, a naglasak neće biti na vašoj bradi.

Podbradak možete sakriti i tehnikom konturiranja lica. Bronzer je savršen za vaše lice, jer mu daje potrebnu svježinu. Bronzer mora biti tamniji nekoliko nijansi od pudera. Najbolje ga je nanositi uz pomoć debljeg kista uz donji rub vilice. Tako ćete dobiti tamniju sjenu koja će maknuti pozornost s podbradka.

Osim bronzera možete se poslužiti i rumenilom. Pomoću rumenila istaknite jagodice, a olovkom i tušem istaknite oči koje će izgledati veće nego što jesu. Na ovaj ćete način maknuti pozornost s brade.

Izbjegavajte dolčevite, majice i košulje koje se kopčaju sve do grla, jer ćete tako izbjeći isticanje brade. Ako volite nositi nakit nikada nemojte stavljati ogrlicu koja ide odmah uz vrat, tako ćete samo još više istaknuti podbradak.

Autor: S.Š., Foto: dinkat/Shutterstock