Što se nosi ovog proljeća

žena u šarenoj suknji

Najbolje godišnje doba za modne promjene, izražavanje stava i rad na sebi je proljeće. Dok se pripremamo za ljeto i najbolji mogući izgled na plaži, ne smijemo zaboraviti na modni izričaj proljeća i kako ga najbolje upotpuniti određenim komadima odjeće.

Polazna točka za proljetni stil je da se kreće od klasičnih bijelih košulja, traperica, suknja ravnog kroja i cvjetnog uzorka. No kako to uskladiti često nismo sigurni, a da biste izbjegli pogreške i promašaje mi vam donosimo neka od ključnih pravila.

Poslovni look

Za poslovni izgled možete koristiti gotovo sve što imate u ormaru, samo je bitno držati se određenih pravila. Ako želite majicu s printom odjenuti na posao, kombinirajte je uz traperice ravnog kroja. Neka one budu jednobojne i što više klasične. Na to možete odjenuti laganu vesticu na kopčanje ili sako. Pripazite samo na vrstu printa. Nikakvi prosti natpisi ili izražavanje nekog bunta nije prikladno za posao.

Mornarski stil

Mornarski stil nezaobilazan je za ljeto i proljeće. Možete ga nositi u originalnoj verziji koja je pomalo retro u kombinaciji s crvenom i lijepim upečatljivim gumbima ili u modernijoj verziji. Jedino na što morate pripaziti je da ne pretjerate i da vam se uzorci podudaraju. Ako imate mornarsku majicu nemojte je kombinirati s mornarskim hlačicama, osim ako nisu komplet. Radije koristite jedan mornarski predmet po kombinaciji.

Jeans

Jeans možete nositi uvijek i u svako vrijeme. Za proljeće su savršene kombinacije jeansa i bijelih košulja, majica s printom i cvjetnog uzorka. Također, jeans košulje možete kombinirati s tajicama bilo kojih boja i uzoraka. Jeans je prikladan izbor za sve prilike.

Vruće hlačice

Iako sam pojam vrućih hlačica vežemo za ljeto, one su zapravo sasvim dobar izbor i za proljeće. Naravno morate kombinirati i uz najlonke jer vrijeme još nije dovoljno toplo. Ipak, mogu izgledati savršeno. Primjer jednog takvog izgleda su crne neprozirne najlonke, crvene vruće hlačice, cvjetni top i crna vestica. Ako želite ovo odjenuti za večernji izlazak dodajte štikle i pismo torbicu i zasjat ćete u punom sjaju.

Cvjetni uzorak

Cvjetni uzorak od proljeća do ljeta nezaobilazan je izbor kada želimo istaknuti svoju ženstvenu stranu. Bilo da izaberete cvjetnu haljinicu, majicu, top ili takav uzorak na hlačama, nećete pogriješiti. Samo slijedite ono pravilo da je manje uvijek više i ne pretjerujte.

Autor: J.S., Foto: Diana Indiana/Shutterstock