Šminka za plavu kosu

plavuse

Svi znamo poštapalicu da se plavuše najbolje zabavljaju, ali to je naravno, diskutabilno, jer to ovisi o nečijoj osobnosti, a ne boji kose. Ali, ono što je činjenica da plavuše plijene pažnju svojom ljepotom. Kako bi se prirodna ljepota što više naglasila, postoje trikovi u šminkanju koji će im pomoći u tome.

Prirodne plavuše imaju svijetle trepavice pa bi ih trebale naglasiti i istaknuti maskarom. Za plavuše su najbolje tamno smeđa, tamnoplava ili crna boja. Eksperimentirajte s maskarama dok ne naiđete na onu koja vam najviše ističe oči.

Slična stvar kao i s trepavicama, obrve su svijetle pa djeluju rijetko. Stoga, definirajte obrve olovkom i dajte okvir svome licu. Birajte one olovke koje su jednu ili dvije nijanse tamnije od vaše kose jer ćete onda stvoriti prirodni dojam vaših obrva.

Ako imate neutralnu boju kose, tamnije i intenzivnije nijanse sjenila će na vašim očima biti uočljive, a to može izgledati preteško. Radije birajte nježnije zlatne i smećkaste tonove koje odgovaraju plavušama. A želite li malo više boje, izaberite pastelne nijanse.

Plavušama koje imaju svijetle oči bolje stoje hladniji tonovi kao što su svjetlo plava, siva i srebrna. Plavušama sa smeđim očima će bolje odgovarati svijetlo ljubičasta i nježne nijanse smeđe boje.

Iako smo rekli da plavuše ne bi trebale nositi tamna sjenila, to nije razlog da ne možete nanijeti smokey eyes šminku. Ipak, i tu birajte svjetlije nijanse sjenila. Crnu boju zamijenite sa svjetlo smeđom ili sivom.

Nijansa plave boje također utječe na odabir odgovarajuće šminke. Djevojke koje imaju hladniju nijansu plave ili platinastu, trebale bi nositi hladnije nijanse ruževa i sjenila jer će im tople biti previše upadljive. Ako imate tamniju put, onda možete nositi toplije smećkaste nijanse.

Plavuše koju imaju boju karamela i meda mogu nositi zlatne boje na očima ili nešto tamnije nijanse ljubičaste boje. Tamnonarančaste boje terakote biste trebale izbjegavati. Na usnama će odlično odgovarati breskvasti tonovi ili ružičasti.

Autor: S. G., Foto: Eduard Derule/Shutterstock