Lijepa bez šminke

lice bez sminke

Danas u “moru” razne dekorativne šminke i agresivne kozmetičke industrije koja nam nameće da svaki dan moramo izgledati savršeno, ponekad jednostavno budete umorne od šminke i želite malo odmoriti lice od nje. žene su prihvatile potrebu šminkanja kao dio njihove svakodnevice i nezamislivo im je izaći iz kuće bez nje. To ne bi trebalo biti tako jer i bez šminke možete izgledati lijepo i svježe.

Da bi lice dulje izgledalo mladoliko i lijepo, potrebno je koristiti zaštitu od sunca. Sunce uvelike utječe na izgled naše kože pa biste se od njega trebali štititi uvijek bez obzira na doba godine. Sunce može izazvati pojavu bora, tamnih pigmentnih mrlja i isušivanje kože. Za dugoročnost ljepote lica, koristite kreme za lice sa zaštitnim faktorom. U zimskim danima možete koristiti kreme s nižim zaštitnim faktorom, dok za vrijeme ljeta koristite s višim faktorom zaštite.

Iako je ovo možda navika koju je teško steći, ali za ljepši izgled uvelike će vam pomoći topla šalica vode s iscijeđenim limunom i to svako jutro. Osim što vam to jača imunitet, obnovit će vam i stanice kože. Vitamin C pomaže izlučivanju štetnih tvari iz organizma i čisti toksine iz kože. Redovitim uzimanjem vitamina C, koža se lakše oporavlja od upalnih procesa i dobiva novi sjaj.

Dosta žena je prestalo koristiti tonik za lice jer nisu primijetile pozitivne učinke na njihovu kožu. Cilj tonika je prirodno navlažiti kožu kako bi se spriječilo isušivanje i uklonio vodeni kamenac koji ostaje nakon pranja vodom. Tonik čisti lice i uklanja višak masnoće i šminke. Također, djeluje antibakterijski i umiruje kožu te sprječava iritacije i upale.

Ako ne čistimo redovito lice, u pore će se uvući prljavština, nastati sebum i mrtve stanice pa je bitno da redovito radimo piling lica kako bi nam koža bila glatka i obnovljena. Ako imamo čisto lice s odčepljenim porama, koža lica će bolje regulirati izlučivanje sebuma.

Svi imamo naviku prečesto dirati rukama svoje lice. Ruke su pune bakterija pa s njih prenosimo na lice nečistoće koje nam izazivaju razne upalne procese. Ako imate prištić koji želite istisnuti, nemojte to raditi golim rukama nego uzmite čistu blazinicu i nakon toga upaljeno područje dezinficirajte alkoholom.

Autor: S. G., Foto: Artem Furman/Shutterstock