Savršeno tijelo do ljeta

lijep trbuh

Kako bi s dolaskom ljeta izgledali što bolje, bitno je barem netom prije pripaziti na svakodnevne životne navike koje mogu ugroziti vašu liniju. Pročitajte na što točno trebate pripaziti i kako možete imati savršeno tijelo uz samo malo truda.

Smanjite unos alkohola i kofeina u organizam. Alkohol je najbolje uopće ne konzumirati, jer je odgovoran za brojne nepotrebne kalorije u našem organizmu, ali ako ga se ne možete odreći pijte ga samo jednom na tjedan i ne zaboravite svaki dan u organizam unositi dvije litre vode na dan. Osim alkohola, za organizam je štetan i kofein, koji je najviše odgovoran za stvaranje celulita na tijelu, pa bi ga najbolje bilo zamijeniti sa zelenim ili crnim čajem.

Ako trebate izgubiti kilograme, nije dovoljno samo da trčite ili da vozite bicikl. Važno je da vježbate i vježbe snage koje će vam pomoći da sagorite višak kalorija. Najbolje vježbe snage su iskorak, izdržaj i čučnjevi, koje će zategnuti trbuh i noge. Vježbe snage je poželjno raditi tri puta na tjedan po 45 minuta.

Ako ste čvrsto odlučili da smršaviti, najpametnije je da počnete voditi dnevnik prehrane koji će vam pomoći pratiti što i u kojim količinama unosite u organizam. Pomoću dnevnika prehrane ćete najbolje znati što trebate promijeniti u svojoj prehrani, te kako da to ostvarite.

Smanjite unos namirnica poput čipseva, čokolade, tjestenine, riže i kolača, ukoliko želite imati mršavo tijelo bez masnih naslaga. Ove namirnice su glavni uzročnici masnih naslaga, te su odgovorni za stvaranje celulita, pa je najbolje da ih zamijenite sa zdravim namirnicama poput voća i povrća, od kojeg ne samo da će vam organizam biti zdrav, nego će vam i tijelo biti savršeno.

Bilo bi poželjno i kada bi barem dva puta na tjedan prije tuširanja svome tijelu priuštili suho četkanje kože, četkom s prirodnim vlaknima. Suho četkanje kože će potaknuti cirkulaciju, te će umanjiti stvaranje celulita. A prilikom tuširanja spužvicom za tuširanjem trljajte kožu, kako bi na površinu izbile sve urasle dlačice.

Autor: A.Z., Foto: studio1901/Shutterstock