Zavodljive i lijepe čipkaste majice

cipkana majica
Čipkasta majica, Foto: carlo dapino/Shutterstock

Čipka je prekrasna. Jedan od najlaskavijih tekstila koji žena može odjenuti na sebe s kojim se može mjeriti možda još jedino fina svila koja će zagrliti svaku oblinu na tijelu. Čipka zavodi na drugačini način. Ona istodobno i prikriva i otkriva i sili oko da istražuje i samo nadopunjava mjesta gdje se nalaze praznine.

Naš je mozak neobičan. Struktura želje nešto je što je vrlo teško objasniti. Polupokriveno je ponekad erotičnije od onog u potpunosti golog. Odtuda muška fascinacija finim ženskim rubljem. Europa je zapravo zaslužna za širenje čipke svijetom i naša zemlja se može pohvaliti kako posjeduje primjerke čipke izrađene i iglom i na batiće. Najpoznatija hrvatska čipka koju su izradile vrijedne paške ženske ruke upravo je ona izrađena na iglu, dok je lepoglava preferirala batiće.

Čipka je tijekom povijesti bila vrlo dragocijeno sredstvo za trgovanje i u nekim se razdobljima koristila samo poput diskretnih ukrasa i obruba dok se u drugima pretvorila u grandiozne komade poput golemih uspravnih ovratnika koji su bili uštirkani ili čak i pridržavani žicom.

Danas se dodauše čipka proizvodi, kao i uglavnom sav moderan tekstil, strojno i njena cijena je snižena. Iako je ova čipka drugačija i načinjena i od umjernih vlakana ipak nas oduševljavaju čipkani modni predmeti.

Ako nikada niste odjenule u potpunosti čipkanu majicu ne znate što propuštate. Svakako je potrebno pobrinuti se da imate majicu bez rukava ili potkošulju na bretelice u sličnoj boji kao što je i majica jer ne bi bilo lijepo da hodate okolo u prozirnoj majici sa ničime osim grudnjaka ispod.

Čipka je postala izuzetno popularna ove godine kada su se jarke i zasićene boje pretočile u pastelne uzorke i naselila se  kao na T-shirt majice tako i na lagane i lepršave bluze i košulje u ovim mekim tonovima. Svaka boja šalje svoju poruku stoga odaberite bijelu želite li u svoj stil dodati malo damske mekoće ili pak onu crnu želite li zapaliti strasti.

Upamtite čipka je dovoljno zanimljiva oku da nije potrebno majicu na kojoj se nalazi kombinirati sa kompliciranim odjevnim predmetima. Želimo da vaše ljeto bude zanimljivo i intrigantno poput najkompliciranije i najljepše čipke.

 Autor: L.K. Foto: carlo dapino/Shutterstock