Savršena njega plave kose

maska za kosu

Plavuše se bolje zabavljaju? Mnogi će reći da je tako, a poznato je kako je plava boja kose oduvijek bila simbol seksepila. Nažalost takva boja ima i svoju cijenu, a sve žene koje se odluče na bojanje kose u spomenutu nijansu, svjesne su kako su svoju kosu izložile agresivnim tretmanima, zbog čega ona može postati suha.

Plava boja kose je privlačna i još iz vremena 20. stoljeća kada je scenom vladala čuvena ikona Marylin Monroe. Njezin osmijeh, bokovi i platinasta nijansa plave bili su zaštitni znak glumice, a plava boja je nakon toga postala toliko popularna da je danas puno onih koji se odlučuju na bojanje kose.

Plava boja oštećuje kosu puno više od ostalih boja i zato je važno znati savršenu njegu kako bi ona i dalje bila lijepa, sjajna i zdrava. Prvo u čemu će se mnogi složiti je da bojate kosu kod frizera, jer će on ipak znati pravi omjer boje i hidrogena i pazit će da vam kosu ujedno nahrani potrebnim maskama.

Odlučite li se ipak na bojanje kose kod kuće dobro je znati kako ju ne smijete bojati više od dva puta mjesečno. Dovoljno je samo jednom, a kada ste prvi put obojali cijelu kosu, nakon toga svaki mjesec bojate samo izrast.

Za sve one koji žele bojati kosu kod kuće, bilo bi dobro kada bi barem jednom tjedno svoju kosu počastili maskom koja u sebi obiluje potrebnim vitaminima koji će joj vratiti sjaj i zbog kojih će ponovno izgledati zdravo.

Najbolja i savršena njega plave kose podrazumijeva upotrebu maslinovog ili kokosovog ulja. Pokušajte dva puta tjedno umasirati na krajeve malo ulja i ostaviti da djeluje 15 minuta. Nakon toga morate isprati kosu.

Vašoj kosi su sada potrebni lagani proizvodi koji u sebi imaju puno hranjivih sastojaka. Među posebnim proizvodima se ubrajaju oni koji u sebi imaju sastojke, a koji pomažu upiti magnezij i kalcij iz vode zbog čega će kosa ostati sjajna i zdrava.

Autor: S.Š., Foto: vgstudio/Shutterstock