Jednostavne frizure za dugu kosu

jednostavna frizura

Duga kosa je zahvalna jer s njom možete raditi razne frizure koje će vas ovježiti i od vas učiniti posve drugu osobu. Ali spomenuta dužina ne znači ništa ako nemate ideju koju frizuru napraviti i na koji način. Slijedi nekoliko prijedloga koji dolaze kao pravi spas.

Stojite pred ogledalom, minute idu i već vidite autobus kako vam bježi, a vi još uvijek nemate ideju što učiniti sa svojom kosom? Već ste dva dana imali rep i nekako vam se čini da bi i treći dan već bilo pretjerivanje?

Možete pokušati s kombinacijom pletenice i repa. Možda se ne radi o revolucionarnom otkriću, ali pomalo zaboravljenom. Sjećate li se kada ste kao dijete nosili pletenice? E pa one se opet vraćaju, ali ovog puta kao spas u trenutku kada ne znate kako svoju kosu učiniti zanimljivom.

Pogledajte video kako složiti pletenicu oko repa.

Ukoliko ste ju oprali prije toga i nije vam se osušila do kraja, pletenica će pored toga što će oblikovati vašu kosu ujedno stvoriti i zanosne valove koje ćete moći nositi drugi dan.

Sve što trebate učiniti je isplesti neurednu pletenicu s pokojim pramenom koji ćete ostaviti sa strane. Ovo će se najviše svidjeti ženama sa stepenasto ošišanom kosom kojima je teško pokupiti svu kosu bez da ispadne koji pramen.

Osim raznih frizura koje uključuju spušteni, podignuti rep, pletenice, svoju kosu možete oblikovati i uz pomoć gela. Počešljajte se i pokupite nekoliko pramenova te ih podignite i zakačite ukosnicama, ali ne zaboravite prije toga staviti malo gela kako bi taj dio kose bio uredan, zalizan i bez neposlušnih pramenova.

Punđa, punđa i samo punđa… Tako je, ni ovog puta ne možete proći bez podizanja kose, ali kako ipak nemate vremena za slaganje frizure kakvu je imala Audrey Hepburn u filmu “Doručak kod Tiffanyja”, sve što trebate učiniti je podignuti kosu, svezati ju u rep i ostatak repa omotati oko gumice.

Gumica bi se trebala biti tanka da se što manje primijeti, a kada ste omotali kosu uzmite nekoliko ulosnica i zakačite kosu. Sada ste spremni za odlazak na posao ili druženje s prijateljima.

Autor: S.Š., Foto: stefanolunardi/Shutterstock