Savjeti za zdravu kožu

savjeti za zdravu kožu

Lijepa, zdrava i glatka koža… Nije dovoljno paziti samo na odgovarajuće preparate koje možete nabaviti u ljekarnama i drogerijama kao što su kreme i tonici, da bi koža bila lijepa i zdrava potrebno je ipak malo više. Svatko od nas bi morao paziti na životne navike i ako je potrebno mijenjati ih. Otkrijte najbolje savjete za zdravu kožu.

Pored utjecaja okoline, genetike, ne treba zaboraviti i na hranu o kojoj isto tako može na kraju ovisiti kako će vaša koža izgledati, hoće li biti lijepa, glatka ili ćete povremeno voditi borbu s nepravilnostima u obliku prištića ili akni.

Koji su savjeti za zdravu kožu nakon kojih ćete napokon biti sretni izgledom i sve manje imati potrebu za dekorativnom kozmetikom kao što je puder ili korektor?

Ranije je spomenuto kako i hrana može utjecati na izgled kože. Radi se o kiselosti u organizmu zbog koje nastaju problemi s kožom. Ako je pH krvi viši nego što bi trebao dolazi do tegoba na koži kojih se kasnije teško riješiti.

Kada dođe do kiselosti organizma obično se javljaju problemi s cirkulacijom, česte prehlade i glavobolja. Pomoći si možete tako što ćete jesti hranu koja obiluje omega 3 masnim kiselinama i smanjiti unos kalorija, ali bez preskakanja obroka.

Stres je jedan od najvećih neprijatelja kada je u pitanju ljepota. Kako bi bili sigurni da ćete ga izbaciti iz organizma i tako osigurati svojoj koži samo najbolje, ubacite u dnevnu rutinu i minute rezervirane samo za vježbanje.

Ljudi koji su aktivniji puno su sretniji životom od onih koji ne prakticiraju ni jednu od vježbi. Potrebno je otprilike između 15 i 30 minuta vježbanja svaki dan kako bi što prije vidjeli rezultate.

Važno je da tijekom dana izbjegavate diranje lica jer teško da ćete se uvijek sjetiti oprati ruke iako niste bili vani. Dovoljno je da radite po tipkovnici ili držite miš u rukama, već ćete tako nanijeti bakterije na lice zbog kojih ćete kasnije imati problema.

Prljave ruke nisu jedini problem. Dobro je paziti da kosa nikada nije na licu jer je potrebno omogućiti koži da diše, a po noći to možete izvesti tako što ćete kožu svezati u punđu. Krenite što prije s pravim savjetima za zdravu kožu kako bi ona bila jednostavno neodoljiva.

Autor: S.Š., Foto: SvetlanaFedoseyeva/Shutterstock