Savjeti za pravilno nanošenje olovke za usne

olovka na usnama

Olovke za usne neizostavni su pribor koji bi se trebao naći u svakoj kozmetičkoj torbici. Dolaze nam u raznim bojama i oblicima kako bi nam olakšale šminkanje. Koliko je važno znati koju boju odabrati, tako treba biti upoznat s načinom primjene. Saznajte koji su korisni savjeti za pravilno nanošenje olovke za usne.

Da bismo tijekom šminkanja imali ujednačene boje na licu, trebamo pripaziti da je šminka u skladu s našom bojom kose, tena, očiju i odjeće.

Potrebno je znati koji su najbolji savjeti za šminkanje kako bi mogli istaknuti prednosti na licu te sakriti mane. Tako će se izbjeći brojne greške.

Najčešće se griješi kada treba nanijeti olovku na usne. Ili je boja pretamna ili je linija prilikom iscrtavanja rubova predebela. To znači samo jedno, a to je da nam usne zasigurno tako neće izgledati lijepo niti privlačno.

Savjeti za pravilno nanošenje olovke za usne

Da bismo postigli lijepe i pune usnice, prvenstveno je bitno da prije nanošenja olovke stavimo puder. Dovoljno ga je lagano utapkati na područje usana te ukloniti višak maramicom. Dobra podloga je vrlo bitna jer njome produljujemo vijek trajanja šminke na licu.

Prije nanošenja olovke, važno je da bude dobro zašiljena, no ne previše. Oštri vrh možemo ukloniti tako da lagano prođemo po ruci nekoliko puta s njime. Tako će omekšati, a linije će izgledati prirodnije.

Kako biste pravilno nanijeli olovku, usta trebaju biti zatvorena i opuštena. Time ćete spriječiti skupljanje viška olovke u malim linijama usana. Uvijek koristite olovku boje ruža, a ako je ruž tamniji, nećete pogriješiti stavite li za nijansu tamniju olovku. Njome ćete “uokviriti” rubove usana, a ruž će izgledati senzualnije.

Nanosite olovku od sredine usana prema uglovima. Takav način nanošenja je najlakši jer možemo biti sigurni da takvim potezima nećemo praviti velike greške.

Želite li uvećati usne, liniju olovkom povucite iznad prirodnog ruba usana, a želite li ih smanjiti, potrebno je iscrtati rub ispod prirodnog ruba usana.

Imate li tanje usne, savjetujemo da koristite one olovke sa svjetlijim tonovima. Tamnije bi mogle djelovati zatvoreno i tako još više vizualno smanjiti usne. Pripazite na to da se olovka stopi s usnama jer time make up ostaje dugotrajniji.

Pogledajte na kraju video kako pravilno nanijeti olovku za usne.

Autor: A.B., Foto: Aleksandar Todorovic/Shutterstock