Napitak za jačanje imuniteta

napitak za imunitet

Iako se danas na tržištu mogu naći brojni pripravci za podizanje i jačanje imuniteta, bitno je spomenuti da bi otpornost organizma najbolje bilo postići na prirodan način. Saznajte koji je najbolji napitak za jačanje imuniteta.

Potrebno je pronaći najbolji način kako se zaštititi od bolesti i dovesti tijelo u stanje da se ono samo bori protiv infekcija, bakterija i virusa. Za početak pijte dovoljno tekućine, redovito se bavite tjelovježbom i poradite na zdravijoj prehrani.

Uz sve to, posegnite i za napitkom koji će vas u vrlo kratkom vremenu pripremiti za borbu protiv raznih upala i bolesti. Cijeli život moramo raditi na jačanju imuniteta kako bi se pravovremeno mogli obraniti od bolesti.

Isprobajte  čudotvorne recepte koje možete konzumirati svakodnevno da bi poboljšali imunitet. Možete ih konzumirati i kada dođe do neke bolesti kako biste se lakše oporavili.

Napitak za jačanje imuniteta

Za početak pripremite dva komada svježih cijelih jaja. Stavite ih u posudu i prelijte ih sokom od 4 limuna. Ostavite na hladnom mjestu, najbolje bi bilo držati ih u hladnjaku.

Povremeno ih možete promiješati plastičnom ili drvenom žlicom. Kada primijetite da je od jajeta ostala samo opna, sadržaj protresite i ostavite da odstoji preko noći. Zatim procijedite u drugu posudu i dodajte 10 žlica meda.

Svako jutro prije doručka uzmite po jednu žlicu ovog čudotvornog napitka koji će vas ubrzo napuniti energijom i zaštititi od bolesti. Bitno je da žlica kojom uzimate napitak bude staklena, plastična ili drvena.

Imunitet možete podići i konzumirajući visoko energetski napitak koji će tijelo podići i pomoći mu kod borbe sa stresom. Tijelo ćete nahraniti vitaminima i mineralima te ćete se ubrzo osjećati bolje i poletnije.

Pomiješajte iscijeđeni sok dvije naranče s 1 dcl zelenog čaja te s čajem šipka u istoj količini. Svemu tome dodajte sok od kiselog zelja i dobro promiješajte.

Dozirajte sok kiselog zelja prema želji kako se ne bi previše osjetio. Zasladite s 1 žlicom meda. Najbolje ga je podijeliti u dva djela i to tako da pola popijete na prazan želudac prije doručka, a drugu polovicu nakon doručka.

Naučite kako smanjiti stres i koristite slobodno vrijeme na najbolji mogući način. Opustite se i to će se isto odraziti na poboljšanje vašeg imuniteta. Uz sve to, konzumirajući ove napitke, tijelo će se sigurno obraniti od slobodnih radikala, a vi ćete se osjećati bolje.

Na kraju pogledajte kako napraviti energetski napitak od cimeta, đumbira, vode i meda.

Autor: M.L., Foto: Olyina/Shutterstock