Šminka za zrelu kožu

zrela koža

Koža s godinama postaje manje elastična te sve više gubi svoj tonus i zdravi sjaj. S takvim znakovima se javljaju i bore koje su posljedica suhe kože koja nije pravilno tretirana. Ipak, da bi se mogla nositi šminka na licu, koža treba izgledati njegovano, mladenački sjajno i zdravo.

U suprotnome, šminka samo još više pokazuje bore te nam dodaje i koju godinu više. Kako biste imali zdravu i sjajnu zrelu kožu bez bora i ostalih estetskih nedostataka, donosimo vam metode kako to i napraviti.

U vašoj torbici za kozmetiku bi se trebao nalaziti korektor, tekući puder te puder u prahu. Za lijepi ten i rumenilo je glavni sastojak kozmetičke torbice.

Prilikom odabira tekućeg pudera, obratite pozornost na njegovu teksturu. Koristite one pudere koje u sebi sadržavaju vitamine i minerale te one koji imaju utjecaj na glatkoću kože. Isto tako, puderi za zreliju kožu na koži ostavljaju zdravi sjaj što je posljedica mladolikog tena.

Neka vaš puder bude za nijansu svjetliji od vaše boje kože jer svjetlija nijansa djeluje svježije i također mladenački.

Kod izbora korektora, upotrebljavajte korektore srednje teksture kako ne bi bili prerijetki niti pregusti. Korektor nanosite na područje oko očiju te bi također trebalo biti za nijansu svjetliji od vaše kože kako bi koža izgledala odmornije i ljepše.

Žene koje i u zrelijoj dobi imaju problema s masnijom T zonom, preporuča se upotreba pudera u prahu na tim zonama kako bi se sjaj uklonio i neutralizirao. Tada biste trebali dobiti lijep mat efekt na vašoj koži.

Koža s godinama ima manju cirkulaciju te su žene svjetlije u tenu i obrazima. Kada ste nanijeli dobru podlogu na lice, odaberite i odgovarajuće rumenilo koje će vas u potpunosti osvježiti.

Izbjegavajte smeđe nijanse rumenila, a što više prakticirajte nježne ružičaste nijanse i breskvaste nijanse koje djeluju vrlo prirodno i mladenački. Za usne birajte svjetle nijanse ruževa i sjajila te ne zaboravite uvijek koristiti hidratantnu kremu prije nanošenja šminke.

Autor: A.B., Foto: NAS CRETIVES/Shutterstock