Savjeti za lakše buđenje

savjeti za lakše buđenje

Trenutak kada zazvoni alarm, a vi imate osjećaj kao da ste spavali samo pola sata i niste spremni dignuti se, jedan je od onih trenutaka koje nitko ne voli i najradije bi ih izbjegao. Bilo bi dobro znati koji su savjeti za lakše buđenje kako se takve epizode ne bi previše puta ponavljale.

Postoji više razloga zašto je jutarnje buđenje tako teško i naporno. Pored onih što sebe smatraju spavalicama i nikada se ne mogu samo tako probuditi, tu su i razlozi poput nesanice, previše obaveza, a što stvara preveliko opterećenje ili udobnost i toplina vlastitog kreveta iz kojeg nemaju želju tako skoro izaći.

Jutarnja buđenja mogu biti lakša i svaki početak dana ugodniji bez da imate potrebu na nekog vikati, ako čujete alarm. Jedan od načina je da stvorite večernje rituale radi kojih ćete krenuti ranije na spavanje i zahvaljujući kojima ćete se lakše buditi.

Bilo bi dobro kada bi za sljedeći dan isplanirali nešto čemu ćete se veseliti i što će vas motivirati da se radujete sljedećem danu. Jutra će tako biti ugodnija i vi ćete se bolje osjećati kada ujutro zazvoni alarma i pokaže da je došlo vrijeme za ustajanje.

Nekima je pomoglo kada su si nametnuli obavezu da ujutro trebaju probuditi partnera ili dijete. Tako znate da je važno da se ujutro što prije ustanete jer samo zahvaljujući vama svi će stići obaviti sve na vrijeme, a vi ćete biti sretni što ste uspjeli u svom naumu.

Jedan od savjeta je da ustanete čim budilica zazvoni jer odlaganjem neizbježnog, samo postaje teže i osjećaj frustracije se povećava svakim trenutkom. Očito je kako ćete se jednog trena morati ustati, a bolje je to napraviti prije nego kasnije.

Jutra će biti ugodnija ako servirate konkretan doručak koji će vam pružiti dovoljno energije i  s kojim ćete se prije razbuditi.

Važno je da svaki dan pojedete hranu koja će vas držati do ručka i tako vam omogućiti da obavite sve jutarnje obaveze bez osjećaja iscrpljenosti. Jaja su jedna od namirnica s kojima ne možete pogriješiti.

Uz dovoljno truda i pozitivne energije buđenja više neće predstavljati veliki problem vama ni ostalim članovima obitelji.

Autor: S.Š., Foto: Sergey Peterman/Shutterstock