Šampon za brži rast kose

pranje kose kod frizera
Pranje kose kod frizera, Foto: Peter Bernik/Shutterstock

Nedavno ste skratili kosu i sad vam je zbog toga žao? Želja gotovo svake žene jest imati što dužu i gušću kosu. I vi biste je htjeli, ali vam ona jednostavno presporo raste? Više ne morate brinuti, šampon za brži rast kose tada je idealno rješenje za vas. Odgovarajući šampon relativno je teško naći, no to ipak nije nemoguće.

Mnoge žene nemaju strpljenja čekati da im kosa naraste pa se umjesto toga odlučuju na stavljanje skupih ekstenzija koje uništavaju kosu i njeno vlasište. Nakon skidanja ekstenzija, kosa je suha, oslabljena i krhka te vrlo često dolazi do njenog ispadanja.

Kako biste to izbjegli, a ujedno i sačuvali svoje novce, preporučujemo vam korištenje šampona napravljenog upravo za što brži rast kose. Šampon za brži rast kose sve je traženiji proizvod na tržištu.

On je mnogo jeftiniji od ekstenzija, zdraviji i ne uništava kosu. Upravo suprotno, njeguje je i čini jačom. Također ovakva vrsta šampona nije intenzivna i ne šteti kosi, pa se može koristiti za svakodnevno pranje.

Šampon, međutim, pomalo isušuje kosu pa je kod pranja obavezna upotreba regeneratora ili različitih njegujućih ulja. Maslinovo ulje i ružmarin kosi će podariti sjaj i mekoću.

Trebali biste biti oprezni kod ispiranja šampona jer sadrži veliku količinu kofeina koji ubrzava rast, no i isušuje korijen kose ukoliko se na vrijeme ne ispere. Zbog toga je izrazito važno kosu dobro i temeljito isprati.

Kako bi šampon što bolje djelovao, potrebno ga je nakon nanošenja, barem dvije, tri minute ostaviti na kosi. Da biste ubrzali djelovanje šampona i rast kose, ne preporučuje se prečesto ravnanje, uvijanje te sušenje kose.

To će je dodatno stanjiti zbog čega će samo još sporije rasti. Također postoje i vitamini te kapsule koje možete piti da dodatno ubrzate rast kose. Mogu se naći u svim boljim drogerijama i u ljekarnama po relativno niskoj cijeni.

Autor: D.Š.  Foto: Peter Bernik/Shutterstock