Puna peta na cipelama

cipele na punu petu
Cipele na punu petu, Foto: Guzel/Shutterstock

Obuća je zasigurno modni detalj kojem žene pridaju mnogo pažnje. Ne samo da naglašava i oblikuje cijelu žensku siluetu, već se samim odabirom obuće drastično mijenja dojam čitave odjevne kombinacije. Ljeto nam je sve bliže, a to je doba u godini kad žene u ormare vraćaju čizme i toplu obuću, a vade onu laganiju i otvoreniju.

Nije uvijek najlakše odabrati pravu obuću i uspješno je kombinirati s odjećom pa to ženama predstavlja velike probleme. Postoji bezbroj vrsta i modela ljetnih ženskih cipela, a o njihovom odabiru ovisi sam ukus i osobnost žene koja ih bira.

Žene s jednostavnim stilom uglavnom odabiru zatvorene cipele ili tenisice. To su žene koje žive užurbanim tempon, zaposlene su i trebaju prije svega udobnu obuću. One ne pridaju pažnju estetskom dojmu cipela, već im je najvažnija njihova kvaliteta.

Za razliku od njih, cipele s visokom petom biraju one žene koje se najviše od svega vole istaknuti u društvu i biti zapažene. Poznato je da su visoke pete dio odjevne kombinacije koji najviše privlači muške poglede. Osim toga, potpetice naglašavaju noge, ističu ih te produljuju.

Međutim, cipele i tenisice s punom petom kombinacija su jednog i drugog stila koja bi se trebala svidjeti svim ženama, od starijih, do najmlađih. Puna peta cipelama daje određenu stabilnost pa su udobne i prigodne za nošenje preko dana. Poput cipela, jednako su tražene i tenisice s punom petom. Sve se više nose i vrlo su popularne.

Od dizajnerskih pa sve do najjednostavnijih modela, ove su tenisice obavezni dio svake proljetne, odnosno ljetne odjevne kombinacije. Iako ih mnoge žene nose sa suknjama, nisu najbolji odabir za tu vrstu odjeće.

Želi li se postići sportski look, odlično će pristajati trenirkama ili trapericama. Za moderniji i večernji izlazak, tenisice se mogu lako kombinirati sa skinny hlačama ili kožnim tajicama. Sandale s visokom petom odlično će pristajati na ljetnu suknju ili lepršavu haljinu.

D.Š. Foto: Guzel/Shutterstock