Svečane frizure za dugu kosu

svečana frizura

Imate dugu kosu i niste sigurne što bi s njom trebale učiniti? Duga kosa je zahvalna jer možete svaki dan imati drugu frizuru koja će podignuti vaše lice i od vas učiniti drugu osobu. Slijedite savjete vrhunskih stručnjaka i frizera koji su odlučili podijeliti svoje trikove.

Ponekad duga kosa može biti teret ako ne znate što s njom i kako ju učiniti lijepom i neodoljivom. Posebno je teško ako imate oštećene vrhove i kosa vam je izgubila željeni sjaj. Tada što god napravili jednostavno nećete dobiti rezultate kojima ste se nadale.

Prije nego što počnete razmišljati o novoj frizuri kojom ćete osvježiti svoj izgled, važno je da se prisjetite jeste li napravili sve potrebno kako bi kosa bila sjajna i zdrava. Njega kose podrazumijeva upotrebu odgovarajućih preparata i usvajanje zdravih životnih navika, zahvaljujući kojima će kosa dobiti sve potrebne sastojke.

U nastavku pogledajte kako napraviti svečanu frizuru.

Tako su dosadašnja istraživanja pokazala da je jedan od glavnih razloga zašto dolazi do ispadanja kose nedostatak željeza. Obogatite prvo svoju prehranu namirnicama koje obiluju željezom.

Kada ste se pobrinuli za zdravlje svoje kose sada možete planirati nove frizure. Volite li nositi rep? On je zaista najbolje rješenje kada ne znate što bi sa svojom kosom, a od izlaska vas dijele samo minute. Pazite da ste dobro raščešljali kosu, a kada ste to učinili skupite ju u rep i svežite gumicom u boji koja je najsličnija vašoj boji kose.

Pogledajte još jednu svečanu frizuru.

Visoki ili konjski rep može biti posebno efektan, ako ste prije toga stavili malo laka ili gela za kosu kako bi se pobrinuli da vam pojedine vlasi neće stršati i tako pokvariti cijeli izgled.

Kovrče su uvijek poželjne, a pogotovo ako imate dugu kosu. Ako nemate vremena za frizuru poslužite se onim što imate kod kuće. Kovrče možete dobiti uz pomoć figara, pegle za kosu ili uvijača. Ako se odlučite za peglu pazite da ste kosu prije toga dobro osušili i zaštitili sredstvom od visokih temperatura.

Postoje razne svečane frizure za dugu kosu, a među njima je i raspuštena kosa s uvojcima i počešljana na stranu. Uzmite veliku okruglu četku za kosu i pazite da ste uvili samo krajeve. Prije nego što počnete raditi sa četkom počešljajte se na stranu i tako napravite neodoljivi izgled baš kao što to radi glumica Jessica Alba.

Jedna od popularnijih svečanih frizura je punđa. Ako želite možete ju i sami napraviti uz pomoć male spužvice. Počešljajte kosu i podignite ju tako što ćete je omotati oko spužvice. Za još bolji dojam možete dodati i ukosnice s malim ukrasima koji će pružiti svečanu notu.

Punđa, kovrče ili isfenirana kosa… Sve dolazi u obzir kada želite postići glamurozni izgled kakav ste mogli vidjeti na ženama u časopisima ili na televiziji. Malo mašte, kreativnosti i možete krenuti.

Autor: S.Š., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock