Čizme prema obliku tijela

čizme u boji

Volite li nositi čizme? Ako ste ljubitelj ovakve obuće onda sigurno u svom ormaru imate nekoliko pari uz koje ćete zablistati i koje ćete nositi uz razne odjevne kombinacije. Čizme su zahvaljujući toplini koju pružaju postale nezamjenjiv odjevni dodatak koji se nalazi u ormaru svake osobe.

Pored toga što pružaju toplinu u vrijeme kada su temperature sve samo ne milostive i kada je svakom od nas na pameti kako se što bolje ugrijati, čizme su postale neophodne i prijeko potrebne. Postoji puno modela od kojih je svaki prilagođen za određeni odjevni stil.

Kožne, platnene čizme ili kombinacija, sve je dozvoljeno i svaki od tih pari će se lijepo uklopiti u hladnije godišnje doba. Jeste li znali da čizme možete birati prema obliku tijela? Samo ćete tako znati kako odabrati najbolji model koji će vam odgovarati savršeno.

Bez obzira na velik broj modela postoje određene smjernice koje bi bilo dobro slijediti ako želite kupiti samo najbolje. Prije kupovine novog para razmislite želite li čizme na petu, ravne čizme ili na punu petu. Kada znate što želite krenite u kupovinu.

Čizme na punu petu su ponovno zavladale modnom scenom pa su tako i mnoge žene diljem svijeta odlučile kupiti baš ovaj model. Ovakve čizme će odgovarati mršavim ženama, ali i punijim. Imate li kraće noge, bilo bi najbolje kada bi odabrali čizme na špic. Tako će vam noge izgledati duže.

Ravne čizme su predviđene za svakodnevne kombinacije i najbolje odgovaraju mršavicama. Želite li izgledati samouvjereno, odaberite čizme koje idu sve do koljena, a nećete pogriješiti odaberete li one koje podsjećaju na jahačke čizme.

Čizme na petu su odličan odabir za sve posebne prilike. Mršavice bi trebale nositi čizme s tankom petom, dok bi punije žene trebale odabrati čizme na široku petu. Takav model je kao stvoren za žene koje imaju izražena bedra i stražnjicu.

Ako ste građeni u obliku kruške, morali bi birati čizme kojima ćete vizualno stanjiti donji dio tijela. Izbjegavajte ravne čizme. Za žene koje imaju oblik tijela koji podsjeća na jabuku, morale bi nositi čizme s punom petom.

Autor: S.Š., Foto: hxdbzxy/Shutterstock