Rumenilo u prahu

rumenilo u prahu
Rumenilo u prahu, Foto: kedrov/Shutterstock

Koliko puta ustanete ujutro poput mjesečara? Šećete do kuhinje, češkate zaležanu kosu i na slijepo iz ormarića vadite kavu i šećer. Stavljate vodu da zavrije dok pokušavate ne zaspati na nogama. Tko bi rekao da će ova osoba, koja kao da je ispala iz noći živih mrtvaca, za jedno pola sata doista biti relativno budna i nalikovati osobi koja se dovela u red.

Djevojke, znamo da vam je teret našminkati se ujutro kada ne želite ni biti žive još nekoliko sati, ali poslušajte savjete velikih žena koje su mnogo mudrije od nas. Njihov savjet je da dama mora uvijek biti uređena. Nije potrebno svakodnevno odjevati dramatične odjevne kombinacije i raditi kompletni make up.

No ipak nakon nekoliko gutljaja kave i tuša koji će vas vratiti među žive dobro očistite lice od masnoće koja se na njemu skupila tijekom noći. Nanesite hidratantnu kremu ili emulziju prilagođenu svom tipu kože i pričekajte minuticu kako bi se upila. Nije potrebno nanositi previše šminke. Sasvim malo rumenila na obrazima i jedan potez maskarom biti će dovoljan za radni dan. Imperativ je naravno čista i hidratizirana kože. Možete nanijeti malo podloge ili transparentnog pudera kako bi se rumenilo bolje primilo.

Koja je prednost rumenila u prahu naspram onog u kremi? E sada, sve ovisi o tome koje je godišnje doba i koji tip je vaša koža. U pravilu se djevojkama sa masnom kožom ne preporuča korištenje rumenila u kremi jer bi svojom teksturom moglo još više zamastiti kožu. Rumenilo u prahu mnogo je bolji izbor ako vam je koža masna ili mješovita i duže će potrajati na licu bez nepotrebnog sjaja.

Svakako odaberite rumenilo u prahu koje se nalazi u praktičnoj kutijici, najbolje onoj koja izgleda poput male soljeneke i svaki puta će vam kroz rupice izaći samo mala količina rumenila. Ovo je vrlo higijenski i nećete morati brinuti da bi se moglo prosipati svaki puta pri otvaranju. Nanesite rumenilo od najistaknutijeg dijela jagodice prema liniji kose i sljepoočnicama. Naka pokreti budu brzi i široki za najprirodniji izgled. Potez maskarom i spremne ste. Uživajte u danu.

 Autor: L.K. Foto: kedrov/Shutterstock