Minival frizura

djevojka s kovrčama

Frizura poznatija kao minival prolazila je kroz nekoliko faza. U početku je predstavljala svakako najnoviji hit u svijetu mode, no onda se nekako s vremenom počela polako pretvarati možda ne toliko u modne promašaje koliko u činjenicu da jednostavno više nije in. Neki su čak bili mišljenja kako se radi o izgledu koji je upotpunosti out i koji nikada neće dobro izgledati.

Međutim u zadnje vrijeme ponovno se mogu primjetiti te simpatične kovrče i to ne samo na damama iz susjedstva nego i svjetski poznatim osobama, koje su jednostavno odlučile da kovrče treba ponovno vratiti u sam vrh.

Ponovni povratak kovrči na scenu može se uvelike zahvaliti činjenici što su se promijenile tehnike rada. Prije nekoliko godina minival se radio pomoću sitnih viklera zbog kojih je svaka žena izgledala isto, odnosno kao da su sve bile u istom frizerskom salonu.

Danas se mogu primjetiti različite metode pomoću kojih se postiže idealan izgled sa željenim kovrčama određenog oblika. Najbolje od svega što su i tretmani koji uključuju različite kemikalije ipak malo drugačiji, pa je sam postupak potrebno ponavljati svakih 6 mjeseci.

Prije nego što donesete konačnu odluku bilo bi dobro malo prelistati časopise gdje ćete naći kovrče koje ste zamislili. Naravno u suradnji s frizerom mogući su željeni rezultati, a samim time i izgled iz snova.

Osim odabira frizure nikako ne smijete zaboraviti na upite vezane uz način održavanja kose, znači koje točno preparate treba koristiti i na koji je način najbolje sušiti minival. Sve su to pitanja koja su itekako bitna kako bi vi na kraju bili sretni svojim novim izgledom.

U slučaju da još niste sigurni bilo bi dobro znati kako je minival idealan način dodavanja volumena i kako predstavlja jedan od najbržih načina kako doći do savršene frizure.

Autor: S.Š., Foto: Alena Ozerova/Shutterstock