Prirodni tretmani za kosu

prirodni tretmani

Najbolji proizvodi za njegu kose su prirodni proizvodi, koje možete napraviti sami u svome domu. Za svaku od prirodnih maski za kosu, sastojci se mogu jednostavno i jeftino nabaviti, a na vama je samo da u par minuta napravite čudotvoran lijek za svoju kosu.

Probleme sa suhom kosom i sprječavanje pucanja vrhova, riješiti će ljekoviti med. Nakon pranja kose, na kosu samo nanesite pola šalice meda, samo ga nanesite na vlažnu, a ne mokru kosu. Nakon nanošenja meda, kosu omotajte ručnikom i ostavite med na kosu neka djeluje 30 minuta. Med sa kose isperite mlakom vodom. Za njegu kose je najbolje koristiti med u jesenskim i zimskim mjesecima, kada kosi fali vlažnosti.

Sjaj kosi možete omogućiti ispiranjem kose pivom. Nakon što kosu uobičajeno operite sa šamponom i isperete, zadnje ispiranje napravite pivom, koje treba biti sobne temperature.

Ukoliko vam kosa izgleda beživotno, vratite joj život jabučnim octom. Pomiješajte 500 ml jabučnog octa, sa 15 kapi esencijalnog ulja po izboru i ostavite mješavinu neka odstoji dva dana. Ukoliko imate problema sa peruti koristite ulje čajevca. Nakon što je mješavina odstajala, na opranju kosu, odmah nakon šamponiranja nanesite ovu smjesu i zamotajte kosu ručnikom. Neka kosa bude zamotana u ručnik, sve dok se ne posuši. Ocat će kosi vratiti mekoću i sjaj.

Kosu će savršeno nahraniti mješavina avokada i maslinovog ulja. Sve što trebate napraviti je pomiješati jedan i pol avokada i 2 i pol žlice maslinovog ulja. Maslinovo ulje i avokado miješajte sve dok smjesa ne postane jednolična. Kosu operite šamponom, isperite mlakom vodom, pa nanesite ovu masku i zamotajte kosu ručnikom. Držite kosu u ručniku sve dok se ručnik ne ohladi, pa zatim kosu temeljito isperite vodom.

Kiselo mlijeko će nahraniti kožu na glavi i dlaku kose, zbog enzima i mliječne kiselina od kojih se sastoji. Pa priuštite svojoj kosi pola šalice tvrdog jogurta ili kiselog mlijeka i ostavite na kosi da djeluje 25 minuta. Nakon 25 minuta kosu ispreite mlakom vodom, pa hladnom kako bi dobila sjaj.

Najbolja maska za kosu radi se od jaja, koja se sastoje od enzima koji čiste kosu i tjeme, te kosu čine sjajnom. Sve što trebate napraviti je izmučkati jedno jaje i njime namazati kosu od korijena do vrhova, za masnu kosu koristite samo bjelanjak. Ostavite jaje na kosi da djeluje 25 minuta, pa isperite kosu hladnom vodom.

Autor: A.Z., Foto: puhhha/Shutterstock