Kako uskladiti posao i obitelj

sretna obitelj

25 istraživanja su pokazala da je muškarcima čak i manje važna poslovna karijera nego mnogim ženama. Posao za žene predstavlja važan dio njihovog života, te im je bitno da se u poslu dokažu, te da daju drugima do znanja koliko vrijede. Nekada je ženama njihova obitelj bila važnija od bilo kakvog posla i karijere, no danas su se stvari promijenile.

To ne znači da ženama danas nije važan privatan život i njihova obitelj, no posao i karijera su postali važna stavka u životu žena. I danas žene žele djecu i obitelj, no uz obitelj one žele raditi i stvoriti karijeru.

Ukoliko ste i vi jedna od tih žena kojima je bitna karijera, donosimo vam par savjeta koji će vam pomoći uskladiti posao i obitelj, i pomoći vam da sve zadatke (poslovno i privatno) uspijete obaviti u roku.

Prva stvar na koju trebate obratiti pažnju u poslu je da svu svoju energiju uložite u posao kojim se bavite. Uvijek se poslu koji radite trebate predati u potpunosti, a ukoliko ne napravite tako, vrlo vjerojatno ćete se na svim poslovima tako ponašati.

Uvijek u poslu prihvatite rizik i nemojte ga se bojati. Da bi uspjele i napravile karijeru, trebate riskirati. Uvijek recite hvala svojim kolegama, zaposlenicima, ili šefovima. U poslu se jako cijeni iskrenost i primjećivanje, stoga uvijek budite spremni pohvaliti i zahvaliti se.

Nikada nemojte planirati svoju karijeru, prepustite se trenutku, te budite otovorene i fleksibilne za razne mogućnosti koje vam se pruže.

Ukoliko vam neki zadatak ne ide od ruke, ne odustajte, nego si priznajte da ste dali svoj maksimum, te pokušajte sutradan ispočetka. Uvijek u poslu slijedite svoj osobni kompas, a ne sat i rokove.

I ne brinite ukoliko želite i obitelj, jer obitelj ne znači kraj života i kraj vaše poslovne karijere. Nijedno dijete neće vas spriječiti u napredovanju na poslu, samo ćete se trebati više truditi.

Autor: A.Z., Foto: wavebreakmedia ltd/Shutterstock