Prirodni sokovi za lijepu kožu

djevojka s jabukom

Volite li piti prirodne sokove koje možete sami napraviti bez bilo kakvih štetnih dodataka? Pokazalo se da su upravo sokovi u kojima se nalazi svježe voće i povrće najbolji put prema zdravlju i boljem osjećaju. Uz pomoć njih svaki čovjek može postići unutarnju i vanjsku ljepotu.

Zašto su važni prirodni sokovi? Pored toga što pomažu održati zdravlje svakog čovjeka, oni ujedno doprinose lijepoj koži. Uz pomoć nekoliko preparata koji se nalaze na tržištu, njezi svoje kože možete pomoći i na prirodan način zajedno s narodnom medicinom.

Da bi koža bila lijepa potrebno je uložiti svakodnevni trud, a koji podrazumijeva zdrave navike. Svaki dan pored umivanja i čišćenja lica te nanošenja korisne hidratantne kreme važno je da poradite i na povećanom unosu vitamina. Njih možete dobiti konzumacijom određenih namirnica u krutom ili tekućem stanju.

Ako niste ljubitelj toga da svaki dan pojedete barem jednu voćku ili nešto od povrća kao što je mrkva, vrijeme je da se okrenete sokovima za čiju pripremu ne treba puno vremena. Kod sokova je dobro što u jednoj čaši možete dobiti toliko različitih vitamina koje inače ne bi unijeli u svoj organizam.

Najbolji primjer je ako pomiješate mrkvu, naranču, jabuku i ciklu. Svi oni u sebi imaju dovoljnih korisnih i vrijednih nutrijenata nakon kojih će biti moguća detoksikacija i bolje zdravlje kože po cijelom tijelu.

Odlučite li se na ovakav način njege, pokušajte sa sokom od mrkve i jabuke. Pomiješajte 1 mrkvu, 1 jabuku i malo jogurta. Ovako ćete poboljšati svoj vid i koži vratiti sjaj.

Možete pokušati i s kombinacijom jogurta i manga. Pomiješajte 1 šalicu soka od naranče, 1 šalicu jogurta te nekoliko kriški manga. Uz ove sastojke vaša će koža dobiti vitamine E, C i B6.

Ukoliko želite spriječiti upalne procese na koži za vas je frape od banana, badema i lana. Pomiješajte 2,5 dcl soka od jabuke, 3 žlice maslaca od badema, 2 male žlice ulja od lana i 1 bananu.

Sada možete biti lijepi izvana i iznutra, a sve što vam je potrebno je nekoliko minuta vašeg vremena kako bi uspjeli pomiješati važne sastojke za sok ili frape iz snova. Za ljepotu se ipak treba malo potruditi.

Autor: S.Š., Foto: Maksim Shmeljov/Shutterstock