Električne četkice za zube

električna četkica za zube
Električna četkica za zube, Foto: Robert Neumann/Shutterstock

Redovno četkate svoje zube no oni ipak nisu biserno bijeli. Osmijeh je jedna od najljepših stvari koje možemo vidjeti na ženi no nije rijetkost vidjeti nekoga kako se smije i pokriva rukom usta. Nema razloga prikrivati ovakav znak radosti samo zato jer osjećate nelagodu zbog naslaga na zubnoj caklini.

Kako je dakle moguće da iako održavate higijenu i pazite na čistoću zubi oni ipak imaju žućkasti nijansu ili čak i poneku žutu mrlju? Naravno da je moguće. Dapače ako govorimo sa zdravstvenog aspekta bolje je imati malo žute zube. Takvi su zubi čvršči i otporniji na karijes i mnogo sporije propadaju od vrlo bijelih zubi.

Zaboravite na uzdisanje za savršeno bijelim osmjesima u časopisima i na televizijskom programu. Ovaj tzv. hollywoodski osmijeh nije prirodan već kupljen i postignut dugim satima sjedenja u stomatološkoj ordinaciji ili je pak i photoshop imao svoje prste u tome.

Što za sada koristite? Možda samo četkicu, možda četkicu i kombinaciju zubnog konca i vodice za ispiranjae usta. Sve je to u redu, nastavite i dalje tako no uvrstite još jednog novog borca u ovu dentalnu postrojbu. Ako ste mislili da je temeljito četkanje običnom četkicom sasvim dovoljno varate se. Većina bakterija uopće nije na ploči zuba već se nalazi u prostoru između zubi, na jeziku i tik uz zubno meso.

Obična četkica može doprijeti do nekih od njih, ali ne može doprijeti do ovih uskih i zakučastih prostora. Električna je četkica mnogo bolji izbor jer u četkanje uključuje i pokret rotacije koji će odstraniti i one bakterije o kojima je obična četkica mogla samo sanjati. Gotovo svaka veća elektronička tvrtka proizvodi kvalitetne električne četkice pa odaberite koja vam odgovara.

Preporučili bismo one koje dolaze već s nekoliko zamjenskih glava. Ove nastavke morat ćete mijenjati svakih nekoliko mjeseci jednako kako mijenjate vašu četkicu za zube. One dolaze s vlastitim punjačem i ponekad i prigodnom torbicom pa će vam biti lako zapakirati je odlazite li na put. Stoga pazite na svoj osmijeh i koristite ga često. Život je divan i daje nam mnogo razloga za veselje.

Autor: L.K., Foto: Robert Neumann/Shutterstock