Konjski rep, praktična frizura

Žena s konjskim repom, Foto: BestPhotoStudio/Shutterstock

Konjski rep je frizura koja svakih nekoliko godina ponovno ulazi u modu, s nekim manjim promjenama, poput strane na kojoj se nosi ili ukrasima kojima se pričvršćuje. Ova je frizura jednostavna i izuzetno zahvalna, jer kad ju jednom dobro napravite ne trebate brinuti cijelu večer oko nje.

U daljoj prošlosti muškarci su bili ti koji su nosili konjske repove na sredini potiljka. Veliki plemići i poznati članovi kraljevskih obitelji imali su ovakvu kosu koja bi često bila svezana crnom vrpcom.

Sredinom prošloga stoljeća, u SAD-u je konjski rep bila frizura koju su nosile mlade djevojke, a njome su isticale svoju živahnost i poletnost. U raznim su se filmovima koristile ovakve frizure za mlade djevojke koje još uvijek pohađaju srednju školu, no uskoro će postati odrasle djevojke. Sigurno se možemo prisjetiti filmova u kojima se pleše vrtoglavi rock ‘n’ roll, a lepršave frizure lete svuda uokolo.

Provjerite kako napraviti najbolju frizuru za svaki dan.

Nakon sedamdesetih godina kada su frizure bile striktno formirane i dobro utegnute sa oštrim rezovima, konjsi se rep opet vraća osamdesetih kada je bilo in biti što ležernije obućen, a najbolje su frizure bile one koje su naočigled odavale dojam da nije utrošeno puno truda u njihovo oblikovanje.

Madonna je pjevačica koja je u svojim glazbenim spotovima i nastupima koristila razne oblike konjskog repa, od kovrčave kose koja je samo slabo svezana i lepršava, do jako stegnutih konjskih repova koji su bilu u obliku punđe na vrhu glave, a dodavali su se i dugi umetci.

Danas žene diljem svijeta koriste konjske repove u raznim životnim situacijama. Neke će žene napraviti konjski rep za kuću dok obavljaju kućanske poslove, kako im kosa ne bi smetala i letila uokolo. Druge pak čvrsto stegnute repove koriste za odlazak na poslovne sastanke ili ručkove i izgledaju jako elegantno i profinjeno.

Ova je frizura izuzetno popularna i među sportašicama. One koje imaju dugu kosu smatraju kako je najefikasnija frizura za njihove nastupe upravo konjski rep jer im ne smeta u izvođenju dobrih pokreta i postizanju dobrih rezultata. Najviše konjskih repova i punđi možemo vidjeti na gimnastičarkama koje svoju kosu dobro zaližu i stegnu da im ne smeta.

Muškarci, s obzirom na veliku popularnost konjskih repova u prošlosti, danas manje nose ove frizure. Postoji nekoliko muškaraca, poput Karla Lagerfelda kojemu je ova frizura zaštitni znak. Ako imate dugu kosu i ne možete se odlučiti koju frizuru nositi, pokušajte s konjskim repom, jer sigurno nećete pogriješiti.

Autor: M.T., Foto: BestPhotoStudio/Shutterstock