Prirodni regenerator za kosu

pranje kose

Kosa vam je beživotna, bez sjaja i ne znate više koji biste preparat upotrijebili da joj vratite ljepotu i živost? Za početak, vrijeme je da se upoznate s prirodnim sastojcima pomoću kojih ćete na jednostavan i brz način postići ljepotu kose.

Med, zeleni čaj i limun su prirodne i nutritivno boagte namirnice koje će pomoći zdravlju vaše kose. Napravite sami svoje regeneratore za kosu, bez štetnih sastojaka i parabena.

1. Med

Med se često koristi u različitim tretmanima ljepote i osim što se uz pomoć njega kao glavnog sastojka mogu napraviti razne maske za lice, on je učinkovit i za zdravlje, a potiče i mršavljenje. Isto tako, med vam može pomoći i za zdravlje, sjaj i njegu kose. Iako postoje razne vrsta meda, za njegu kose se preporučuje onaj lavandin. Med od lavande posjeduje svojstva koja djeluju umirujuće na glavu i vlasi. Njegova rijetka tekstura sprečava prejako lijepljenje meda za kosu.

Usipajte u posudu pola litre mlake vode i dodajte jednu žlicu lavandinog meda. Miješajte non stop do kada ne primijetite da se med u potpunosti rastopio. Nakon toga, kosu isperite ovim regeneratorom kojeg kasnije nije potrebno ispirati.

2. Zeleni čaj

Zeleni čaj je jedan od najvećih antioksidansa te je kao takav idealan i za topli napitak, ali i kao sredstvo za ispiranje kose koje će zaštiti vlasi i vratiti im sjaj. Osim svojih antioksidativnih svojstava, zeleni čaj sadrži i velike postotke vitamina E koji će smiriti lojne žlijezde i spriječiti da se kosa često masti. Isto tako, vitamin E će i umiriti iziritirano vlasište.

Skuhajte veće količine zelenog čaja, od pola litre do jedne litre. Neka u njemu bude malo veća količina zelenog čaja. Tako na pola litre vode možete staviti dvije do tri vrećice čaja. Kada se čaj ohladi, otklonite vrećice te isperite njime kosu. Ostavite da tako djeluje 5 minuta pa isperite mlakom vodom.

3. Limun

Kod limuna je bitno iskoristiti njegovo bogatstvo vitamina C i jako velike količine antioksidanasa. Ovaj citrus pomoći će vam u otklanjanju mrtvih stanica s vlasišta kose. Odmah će otkloniti i prljavštinu s vlasi i dati vlasima potreban prirodni sjaj. Pripazite kod upotrebe limuna na limunsku kiselinu. Preporučuje se pomiješati ga s maslinovim uljem.

Iscijedite limun i umiješajte ga u 2 decilitra mlake vode. Umiješajte još i dvije žličice maslinovog ulja. Nakon što ste sve dobro izmiješali, stavite regenerator na kosu i ostavite da djeluje 3 minute. Potom isperite toplom vodom.

Ovi regeneratori su toliko prirodni i hranjivi da ih možete i pojesti. Vratite njima sjaj i blistav izgled kose. Nahranite kosu od korijena do vrhova.

Autor: M.L., Foto: NotarYES/Shutterstock