Pivo za ljepotu

lijepa žena

Pivo je piće koje većinom konzumiraju muškarci, i to većinom na utakmicama i u kafićima dok razgovaraju o sportu, poslu i ženama. Na prvi pogled pivo nije uopće ženstveno piće no ima velike prednosti za žene i to za onu njihovu nježniju stranu, a to su izgled i ljepota.

Pivo je izvrsno za tijelo, kosu i kožu. Nakon što ga počnete konzumirati i upotrebljavati za ljepotu, čaša piva će postati vaše omiljeno piće.

Pivski kvasac djeluje na regeneraciju kože jer sadrži adenozin trifosfat. Njega se može naći u većini organskih krema za njegu kože. Zato je dobro za stariju i zrelu kožu jer je regenerira i sprječava starenje. Iako se do sada govorilo da je vino najbolje piće za zdravlje i ljepotu, ni pivo nije loše jer sadrži silikagel koji ubija slobodne radikale i sprječava da štete koži i tijelu.

Pivski kvasac na lošem je glasu zbog debljanja i famoznog pivskog trbuščića, ali pivo tako djeluje samo ako ga pijemo previše i zapravo djeluje više u našu korist nego protiv nas. On nam čisti kožu lica i sprječava pojavu akni, održava normalnu pH vrijednost kože i usporava lučenje lojnih žlijezda. Tako kontrolira pojavu bakterija i na kraju ih ubija.

Vitamin B sastojak je piva, a zaslužan je za sjajnu i meku kožu. Pivo, osim B vitamina, sadrži i pantotensku kiselinu koja eliminira perut s kose i čini je čvrstom i sjajnom.

Pivo se oduvijek koristilo umjesto regeneratora i laka za kosu. Nakon što operete kosu na vrhove nasipajte malo piva, ostavite minutu i isperite. Osim kao regenerator, pivo možete koristiti i kao masku za kosu i lice.

Maske za kosu od kvasca poznate su kao regenerirajuće i govori se da potiču brži rast, no ono što je sigurno i dokazano je da daju prekrasan sjaj kosi i predivnu mekoću. Ako želite volumen, pivo nanesite na suhu kosu i ostavite. Malo mirisa će se osjetiti u početku, ali ubrzo će ispariti, a vaša kosa će izgledati bujno, gusto i sjajno.

Pivo možete koristiti u kupkama kao i za mekana stopala. U kupku dodajte litru piva i uronite u mjehuriće. Nakon kupke ćete vidjeti razliku u mekoći i sjaju vaše kože.

Autor: J.S., Foto: AXL/Shutterstock