Održavanje kratke kose

kratka frizura

Kratka kosa ponovno je in i mnoge žene se odlučuju za kratku kosu jer ju je lakše održavati od duge, plus mnogo je praktičnije. Iako se kratka kosa pretežno nosila kao muška frizura, u prošlosti su se one izmjenjivale i kratku kosu nema potrebe deklarirati kao mušku ili žensku dužinu već jednostavno kao osobni izbor i ukus.

Možda ste do jučer imale dugu kosu do leđa i danas vam je jednostavno došlo da se ošišate na kratko. To ne mora biti ništa loše. Mnoge djevojke se odlučuju na šišanje da bi obnovile kosu i da im ona naraste ljepša i bujnija, no to može biti i radi promjene stila i osjećaja koji žena ima o sebi.

Koji god vaš razlog bio, postoje razlike u održavanju kratke i duge kose, ali i neke zajedničke stvari. Mi vam donosimo popis stvari na koje morate obratiti pažnju da bi vaša kratka kosa privlačila i zračila ljepotom kao i dugačka.

Održavanje kratke kose

Za kratku kosu najzahvalniji je ovalni oblik lica, no jednako tako kratka kosa pristaje i drugim oblicima. To je ono što kratku kosu izdvaja kao najpraktičniju. Otvara lice i oblikuje ga, ovisno o vrsti frizure. Kratku kosu potrebno je redovito održavati. Posjet frizeru mora biti svakih četiri do šest tjedana jer ako propustite termin, frizura bi mogla izgubiti oblik.

Stiliziranje kratke kose

Za dobru frizuru s kratkom kosom jednako će vam trebati nešto od alata za stiliziranje kao i preparata. Ako gornji dio kose ostavite malo duži, kosu možete i kovrčati ili peglati, možete je podići kao i počešljati.

Njega kratke kose

Kratku kosu redovito se šiša pa samim time ona je i zdravija i nema toliko ispucalih vrhova kao duga kosa ili dok se kosa pušta. No jednako se mora i kratku kosu njegovati i posvetiti joj pažnju.

Pogodnosti kratke kose

Ono što je odlično kod kratke kose je što je se ne mora toliko često prati i na njoj se rijetko kada vidi loš. Slabije se vidi i da je masna. Kratku kosu brže sušite i brže oblikujete frizuru. Lijepo stoji mladim djevojkama, ali i ženama u godinama.

Odlučite li se za kratku kosu nemojte se bojati i žaliti. Možda vam u početku bude neobično i poželite se svoje duge kose, ali izdržite koji dan dok prođe vrijeme prilagodbe.

Što vam je kosa bila duža to će vam trebati duže da se priviknete. Ali kada se nakon prvotne prilagodbe naviknete bit ćete oduševljeni s vašom frizurom i njezinom lakoćom održavanja.

Autor: J.S., Foto: Luba V Nel/Shutterstock