Omotani rep

lijepa-kosa

Omotani rep ili uvrnuti konjski rep atraktivna je frizura koja se lako radi, a pristaje svim prigodama. Možete je napraviti vrlo brzo pa je odličan izbor za posao, a isto tako i za svečane prigode, kada se uz glamurozni make up pretvara u pravu holivudsku frizuru. Ne trebate odlaziti kod frizera i trošiti novac i vrijeme, kada uz malo truda možete sami napraviti odličnu frizuru. Za izradu ove frizure bit će vam potrebna samo jedna gumica, češalj i malo vaše dobre volje. U nastavku pogledajte kako sami možete napraviti omotani rep.

Operite kosu, isfenirajte je na ravno i dobro počešljajte. Želite li opušteniji look, kosa može biti i kovrčava i kao takva, ova frizura bit će odličan izbor za tople ljetne dane pa čak i odlazak na plažu.

Nakon što ste dobro počešljali kosu, uzmite sprijeda, s lijeve i desne strane po jedan tanji pramen kose pa ih prekrižite iza glave. S prstima jedne ruke zadržite prekrižene pramenove dok s drugom rukom ponovo uzimate pramenove s prednje strane glave.

Pramen s desne strane glave, prebacite skupini koja se nalazi iza glave na lijevoj strani i obrnuto, s lijeve strane glave, na desnu. Postupak ponavljajte sve dok ne dođete do polovice vašeg vrata. Tada uzmite gumicu i sve pričvrstite u jedan rep. U repu moraju biti prekriženi pramenovi i ostatak kose.

Kada ste sve pričvrstili gumicom, pramenove i cijeli rep malo otpustite rukama kako ne bi sve bilo jako zategnuto i kako bi vam rep djelovao opuštenije. I vaša frizura je gotova!

Vjerujemo kako će vam se svidjeti jer je odlična za sve prilike. Želite li zablistati kod prijateljice na vjenčanju ili na poslovnom domjenku, ova frizura se odlično nosi u svim svečanim prigodama. Dovoljno će biti da joj prilagodite odjeću i obuću i ona se u trenu može transformirati. Želite li je dodatno ukrasiti, predlažemo rajf ili špangice. Također, umjesto obične gumice možete birati one s velikim cvijetom ili nekim drugim motivom koji vam se sviđa ili koji odgovara vašoj prigodi. Izbor je na vama, a sigurni smo. da što god odaberete, istaknut ćete svoju osobnost i stil.

Autor: M.L., Foto: Alena Ozerova/Shutterstock