Rajf oko glave

pletenica-oko-glave

Želite li lijepu frizuru kao iz frizerskog salona, naša preporuka je rajf oko glave. Pletenica oko glave će izgledati odlično u svim prigodama, a vi je možete napraviti sami ili uz nečiju pomoć, i to za manje od petnaest minuta. Svakako je isprobajte ako ćete prisustvovati nekoj svečanoj prigodi ili jednostavno želite uljepšati svoj dan novom frizurom. Vjerujte, svi pogledi bit će upereni u vas. Pogledajte u nastavku kako napraviti rajf oko glave.

Za pripremu ove frizure bit će vam potrebne dvije gumice, češalj i nekoliko ukosnica.

Prije nego počnete raditi frizuru, kosu dobro počešljajte i podijelite je na dva dijela. To ćete najbolje učiniti tako da uz pomoć češlja nađete sredinu na vrhu glave te njime krenete dalje, linijom od vrha glave prema vratu. Nakon toga kosu ponovo dobro počešljajte.

Sada na svakoj strani glave, od podijeljene kose, ispletite pletenicu riblju kost. Na svakoj strani glave, treba biti po jedna riblja kost. To ćete napraviti tako da na jednom dijelu glave, od podijeljene kose, ponovo podijelite kosu na dva dijela pa s desne strane prebacujete pramenove na lijevu stranu i obrnuto. Uzimajte po jedan tanki pramen sve dok ne dođete do kraja pa riblju kost učvrstite tankom gumicom. Kada ste to napravili na jednoj strani, postupak ponovite i na drugoj strani.

Dobivene dvije pletenice potrebno je izvući prema van, a to ćete učiniti tako da izvučete svaki drugi pramen pletenice. Ovo se radi da bi pletenica djelovala deblje i opuštenije.

Nakon toga, jednu pletenicu prebacite preko glave, tako da bude na dijelu glave gdje bi došao rajf pa je osigurajte ukosnicama. Isto to napravite i s drugom, tako da je prebacite preko ukosnica i preko već položene pletenice. Krajeve druge pletenice, sakrijte ispod prve tako da na kraju sve izgleda poput jednog rajfa. Ne bi se smjeli vidjeti vrhovi pletenice, gumice niti ukosnice.

I vaša frizura je gotova! Ako frizuru ne možete napraviti sami, zamolite prijateljicu, mamu ili sestru da vam pomogne. Frizura koju ćete dobiti bit će idealna za proslave vjenčanja i sve ostale svečanosti pa čak i ako ste vi zvijezda večeri ili ste se našli u ulozi kume. Ne morate trošiti vrijeme i novac u frizerskom salonu. Uz samo malo truda, imat ćete prekrasnu frizuru koja će biti vrijedna divljenja.

Autor: M.L., Foto: mariakraynova/Shutterstock