Odnos majke i kćeri

mama savjeti

Koliko god vas kroz život živcirali savjeti vaše majke, te koliko god vam se činili glupima, kada postanete starije, a pogotovo kada postanete majke, primijetite da je ona zapravo bila u pravu. Neke od majčinskih savjeta koji su itekako točni, donosimo u nastavku.

Kako se trebate odjenuti, tj. kako ste se to odjenuli, je često pitanje mnogih majki, koje postavljaju kroz odrastanje svojim kćerima. Koliko vas god to pitanje smetalo, i koliko god mislile da ste najpametnije kada van izađete bez jakne, kada obučete prekratku suknju ili majicu do pupka, sada kada ste starije vidite zašto vas je majka to pitala.

Opet hodaš bosa? Nisi obukla potkošulju? Koliko god se ta pitanja činila bizarna u mladim danima, što ste starije shvaćate zašto vam je to majka govorila, te koliko je zapravo bila u pravu.

Ne žvači žvakaču dok razgovaraš sa nekime i ne govori punih ustiju, jer to nije pristojno! Možda vam se to nekada činilo fora, ili čak frajerski, ali sad vidite da je to daleko od toga, i da je štoviše vrlo ružno i nepristojno.

Često puta ste sigurno bili i opominjani da zatvarate vrta za sobom! Koliko god vam se to tada činilo bespotrebno, sigurno niste bili svjesni da vam majka to govori iz ekonomskih razloga, jer se primjerice soba grijala, a otvorena vrata su ju hladila.

Nemoj ostajati budna do tako kasno u noć! I ta rečenica je vjerojatno svima išla na živce, ali isto tako sigurno niste htjeli priznati drugi dan da ste jedva obavili sve obveze koliko ste bili neispavani, majka to zna i zato vas je upozoravala.

Nemoj piti toliko sokova i ne unosi toliko šećera u organizam… Još je jedna od primjedbi u nizu, a dobro je valjana, jer je voda stvarno najzdravija, a sigurni smo da danas to znate.

I ona najzlatnija da ćete sve razumjeti kada budete imali svoju djecu.. I? Nije li tako? Naravno da je!

Autor: A.Z., Foto: Kuzma/Shutterstock