Dojenje i gubitak kilograma

mršaviti dojenjem

Prilikom dojenja ne smijete ići na nikakve dijete, kako se kvaliteta mlijeka ne bi umanjila i kako ne bi ostali bez mlijeka. Zato, vam u nastavku donosimo popis namirnica, koje će vam pomoći gubiti kilograme uz dojenje, a koje smijete jesti. Te namirnice samo trebate uvrstiti u svoju svakodnevnu prehranu.

Celer je odličan u sagorijevanju kalorija, s time da on sam sadrži vrlo malo kalorija. Sami celer vam neće pružiti sve potrebne minerale i hranjive materije, pa ga obavezno kombinirajte sa drugim povrćem.

Svakodnevno popijte po jednu šalicu zelenog čaja, koji je bogat antioksidansima, pomaže u gubljenju kilograma i ubrzava metabolizam. Zeleni čaj nikako nemojte izostaviti sa liste za mršavljenje.

Najbolji saveznik u topljenu masti je ljekoviti i fini avokado, koji osim što topi masti, pomaže u liječenju rana, smanjuje kolesterol, ubrzava metabolizma, smanjuje rizike od moždanih i srčanih bolesti, te jako dobro utječe na zdravlje očiju i kose.

Ukusni napitak koji ćete piti svaki dan primjerice prije spavanja može biti napitak pomiješan od brazilskih oraha, vanilijom i mlijekom. Brazilski orah pomaže topiti višak masti u tijelu, ubrzava metabolizam, jača imunitet i uklanja celulit.

Sa samo malo kalorija koje sadrži grejp će vam povratiti potrebnu energiju, a pomoći će vam da sagorite višak masti, te da ubrzate metabolizam. Od grejpa možete raditi razno razne recepte, a zbog količine vlakana koje sadrži, grejp može stabilizirati razinu glukoze u krvi, te može regulirati probavu.

Kako bi što dulje imale osjećaj sitosti jedite što više cijelih žitarica, koje su puno zdravije od onih rafiniranih. Cijele žitarice se dulje probavljaju, a bogate su vitaminima, mineralima i ugljiko hidratima.

Kako bi regulirali metabolizam u organizam trebate svakodnevno unositi Omega 3 masne kiseline, koje u organizam možete unijeti putem ribe, ili konzumirajući kapsule Omega 3 masne kiseline. Omega 3 masne kiseline osim reguliranja metabolizma, reguliraju i topljenje masti.

Autor: A.Z., Foto: Gravicapa/Shutterstock