Obrve prema obliku lica

našminkana djevojka

Prije nego što se upustite u proces isticanja obrva koje moraju pratiti oblik vašeg lica, dobro je znati kako prije toga jednostavno morate poznavati svoje lice. Ne postoji jedan način koji vrijedi za sve. Postoji ih nekoliko koji se dijele prema obliku lica a koje može biti okruglo, duguljasto, četvrtasto, ovalno i srcoliko.

Prvo saznajte koji je vaš oblik i krenite u isticanje obrva koje će vaše oči učiniti još ljepšima.

Poznato je kako sve osobe koje imaju duguljasto lice moraju se pridržavati pravila po kojem se ide na ravne obrve, a koje će vizualno skratiti vaše lice. Za srcoliki oblik lica preporučaju se polukružni potezi koji će omekšati vaše lice.

Osobe s okruglim oblikom morale bi pripaziti na nekoliko faktora. Unutarnji rub obrva mora biti gušći, dok je vrh luka puno tanji, budući da će tako lice vizualno izgledati duže, a to je želja dama s okruglim oblikom lica.

Potrebno je znati kako bez obzira koji oblik lica morate se pridržavati prirodnog luka, jer u suprotnom bi mogli izgledati pomalo čudno kao da ste uvijek u fazi čuđenja. Unutrašnji rub uvijek treba završavati kod vanjskog ruba nosnica, a vrh luka mora biti točno iznad sredine oka.

Dame koje imaju četvrtasti oblik poput Brooke Shields najljepše će izgledati sa zaobljenim lukom obrva koji će pomalo ublažiti oštre crte lica. Prilikom čupanja obrva dobro je biti oprezan, jer nije dobro kada ih previše počupate.

Pretanke obrve nikako nisu dobre jer će zbog njih vaše lice izgledati neproporcionalno. Ako imate male oči nastojte istaknuti obrve tako što ćete malo veći naglasak staviti na njihov luk.

Stanjiti ćete ih ali ne previše, jer ipak moraju doći do izražaja vaše oči. Želite ih pokazati, a ne sakriti. Opustite se i dajte si dovoljno vremena. Ako niste sigurni u uspjeh pokušajte nacrtati olovkom liniju koja će vam olakšati oblikovanje obrva.

Autor: S.Š., Foto: Inga Ivanova/Shutterstock