Kosa boje meda

kosa boje meda

Ako ste plavuša ili to tek namjeravate postati, sigurno znate da postoje razne nijanse plave boje za kosu te da je vrlo teško naći onu idealnu. Kosa u boji meda in je i ovog ljeta. Najbolje pristaje ženama svijetlije puti, a boja meda njihovoj kosi daje željeni sjaj.

Među ženama tamnije kose sve se više javlja želja za pramenovima boje meda. Boja meda nije preupadljiva, a opet je lijepa i svježa. Da bi se dobila prava nijansa, žene bi trebale bojati kosu samo ukoliko su i u djetinjstvu imale svijetliju kosu. Za žene sa tamnijom kosom, idealni su prije spomenuti pramenovi koji su blaži, nježniji i ne postoji mogućnost da će im kosa nakon bojanja imati naračasti ili žuti odsjaj.

Plava boja dosta oštećuje vlasište i pri svakom bojanju pomalo uništava kosu, ali ukoliko se koriste ispravni preparati, kosa će i dalje imati svoj volumen i kvalitetu. Kod prvog bojanja kose obavezno bi se trebalo otići frizeru da se kosa ne bi uništila ili tretirala krivim preparatima. Ukoliko unatoč tome želite bojati ili stavljati pramenove sami kod kuće, birajte boje samo za jednu ili maksimalno dvije nijanse svijetlije ili tamnije od svoje prirodne boje.

Da bi boja meda ostala što sjajnija bilo bi dobro koristiti masku za kosu koja ima svojstvo obnavljanja pa će nahraniti vlasište i obnoviti ga. Vlastite maske za kosu možete napraviti i kod kuće. Naprimjer maslinovo ulje, med, čaj pa čak i kava jedni su od kućnih preparata koji se koriste da bi vaša kosa sačuvala svoj sjaj i ljepotu. Kvalitetni proizvodi i pravilna njega kosi će podariti mekoću i imat ćete kosu boje meda na kojoj će vam svi zavidjeti.

Boja meda najviše pristaje ženama svijetle, no i pomalo brončane puti, sa smeđim, plavim ili očima bolje lješnjaka. Prigodna je za kosu jer se može iskombinirati sa svijetlijim ili tamnijim pramenovima.

Najbolji make up za kosu boje meda trebao bi biti umjeren, nježan i jednostavan. Lagano našminkane oči, blago sjenilo i ružičasto rumenilo istaknut će svijetlu put i sjaj plave kose. Osim neutralnog i ružičastog sjajila, odlično im pristaje crveni ruž koji stvara senzualni dojam i idealan je za večernji izlazak.

Autor: D.Š., Foto: lev dolgachov/Shutterstock