Šminkanje malih očiju

svijetla boja sjenila

Istaknuti male oči i nije toliki problem kako se čini na prvi pogled. Budite kreativne i voljne napraviti nešto novo. Pobrinite se da u svojoj kozmetičkoj torbici imate nekoliko sjenila svijetlih boja, maskaru, bijelu olovku za oči i neizostavni korektor. Dramatičnost i čarolija malih očiju moguća je samo ako znate kako istaknuti svoju prirodnu ljepotu i pojačati ono što vam priroda nije dala u istoj mjeri kao i ostalima.

Prije nego što se krenete šminkati uredite svoje obrve tako da prate liniju očiju. Pazite da nisu preguste, ali isto tako nije dobro ako ih previše počupate. U tom slučaju popunite praznine olovkom za oči. Razmak između obrva mora odgovarati širini oka.

Sjenila su nam potrebna kako bi još više istaknuli ljepotu oka. Kod malih očiju dobro je znati da vrijedi samo jedno pravilo, a to su svijetla sjenila. Poznato je kako svijetla nijansa otvara oči dok ih tamna boja zatvara i čini manjima.

Koristite najviše dvije nijanse i nastojte što više upotrebljavati bazu za sjenilo kako bi zadržali što duže njegovu postojanost i spriječili nakupljanje sjenila na području kapka. Svijetlu boju stavite sve do sredine kapka, a ako ste ljubitelj tamnijih boja pokušajte ih stavljati samo na vanjski rub oka.

Nema ljepšeg od kontrasta koji ovdje možete postići tako što ćete na sredinu kapka staviti bijelo sjenilo, a uz rub oka tamni eyeliner. Dramatičnost i glamour u samo nekoliko poteza. Povucite eyliner uz donji i gornji rub. Slobodno ga produžite još malo dalje od oka.

Pazite da linija ne bude predebela kako ne bi još više zatvorili oči. Ruke vam u tom trenutku moraju biti mirne, a vi morate biti koncentrirani. Maskara mora povećati volumen trepavica tako da bi bilo najbolje kupovati samo one modele koji rade upravo na efektu volumena.

Korektor vam je potreban kako bi uklonili podočnjake koji vizualno smanjuju oko. Pokušajte s nijansom koja ne odudara previše od vašeg lica.

Autor: S.Š., Foto: Grekov’s/Shutterstock